Annonse
– Jeg nærmer meg et nivå der jeg greier å uttrykke meg med en presisjon som jeg drømte om før, forteller blant annet Sondre Lerche i «JulePlottet». Foto: Ellen Lund
Sondre Lerche på «JulePlottet»

– Jeg ser de samme tåpelige filmene hvert år

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Sondre Lerche er aktuell med singelen «Dead of the Night» og snakker blant annet om låtskriving og juletradisjoner når han er gjest i «JulePlottet».

Det er første søndag i advent, og i fortellerpodkasten «JulePlottet» sin første episode er Sondre Lerche gjest.

Han slapp singelen «Dead of the Night» tidligere i høst, en låt på ti minutter med kun ett refreng, som ble skrevet i ensomhet på hybelen i Bergen i to uker i februar år.

Skriving og fortellinger har etter hvert blitt mer og mer viktig for ham:

– Jo mer jeg skriver, jo mer lærer jeg om å uttrykke meg, fortelle og sette ord på det jeg føler, det jeg synes, det jeg ser og det jeg tenker.

– Jeg nærmer meg et nivå der jeg greier å uttrykke meg med en presisjon som jeg drømte om før, sier han blant annet.

– Pinnekjøttet til mamma er det beste

Men hva gjør Sondre Lerche når det er jul?

– Jeg ser de samme tåpelige filmene hvert år, forteller han blant annet.

Men han glemmer aldri den julen da han så «Hjemme Alene» på kino. Da de kom tilbake til bilen, hadde nemlig noen knust ruten på bilen og brutt seg inn og stjålet sekken hans, hvor koseapekatten hans, Katrine, lå.

Han innrømmer også at han fortsatt synes at julesokk er stas, at han fremdeles synes julen kan være magisk og at det er noe mat han setter ekstra stor pris på.

– Mamma sitt pinnekjøtt er det beste. Og mamma er ikke ... det er ikke det å stå og kokkelere på kjøkkenet hun liker best. Men pinnekjøtt, det får hun til, altså.

Annonse
Annonse
Annonse