Jan Eggum fyller 70 år i desember og feirer det med nytt album og to festkonserter i Oslo og Bergen.
Jarle H. Moe / NTB
Jan Eggum om å fylle 70 år

– Jeg holder ut, jeg holder på

NTB
Publisert: 9. november 2021 kl 07.35
Oppdatert: 9. november 2021 kl 07.35

Jan Eggum holder hele tiden på med nye sanger, og det ga tittelen til albumet som han markerer 70-årsdagen på.

– Jeg har til enhver tid mellom 20 og 50 sanger jeg arbeider med. Det kan det fort bli plate av, og vi har plukket ut de 10 beste av dem. Jeg holder ut, jeg holder på, sier Jan Eggum i en uttalelse.

Og hans 24. album, som slippes 12. november, heter da «Hold ut, hold på», meldes det. Et plateslipp er ifølge Eggum selv den beste måten å markere 70-årsdagen 8. desember på.

«Hold ut, hold på» er produsert av Geir Luedy, som også jobbet med Eggum på 2002-albumet «President», som er den utgivelsen Jan Eggum sier seg mest fornøyd med i sin egen katalog.

Om den kommende platen heter det at den er svært personlig, der tar for seg om den første forelskelsen i «For første gang», Eggums liv på åttitallet i «Der kan eg se», og det nydelige tilbakeskuende tittelsporet. Det kommer også flere «urolige og romantiske kjærlighetslåter», med titler som «Glad i», «Endelig» og «Normalt er best», mens «Alt på deg» sies å være en innrømmelse til gamlekjæresten.

Det blir også konserter: Jan Eggum stiller på scenen i Grieghallen i Bergen 3. desember og på Sentrum Scene i Oslo på selve bursdagen 8. desember, der det loves fullt band og et stjernelag med gjester.