Annonse
Sondre Lerche spilte mye live som enmannsband under koronatiden i Norge. Her er han under Bobfest80 i mai. Foto: Gitte Johannessen / NTB
Sondre Lerche om ny låt

– Hele prosessen var av typen du drømmer om hele livet som låtskriver

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Sondre Lerches nye låt «Dead Of The Night» favner ti minutter og går dermed midt imot konvensjonelle strømme- og radioformater.

Den skrev han ifølge omtalen i ensomhet på hybelen sin i Bergen i to uker i februar år, mens landet var mer eller mindre nedstengt. Sammen med Kato Ådland, som spilte inn og mikset låten, spilte han alle instrumentene selv.

– Jeg trodde aldri jeg skulle skrive en slik låt, eller oppleve en så intens og eksplosiv prosess. Det føltes som om den kanskje aldri ville finne en ende, og jeg tvilte hele tiden på om jeg kunne bære alt dette. Men den levde av seg selv og tok plass i meg. Hele prosessen var av typen du drømmer om hele livet som låtskriver. Vi spilte den inn på en natt i studio, forteller Lerche.

Sondre Lerche føler seg tydeligvis mest hjemme i USA nå: Han beskriver koronatiden i Norge som «571 dager i eksil» i sosiale medier. Foto: Tonje Thilesen

I september markerte han at det var 20 år siden debutalbumet «Faces Down» utkom. I forkant hadde han sluppet to EP-er, som bød på flere ni minutter lange låter, for som Lerche sa til NTB i 2001:

– Jeg ville plassere skapet på en måte. Jeg vil få folk til å lytte, lytte til musikken min på en seriøs måte.

I presseskriver karakteriseres «Dead Of The Night» som å «bære bud om en voldsom, kreativ oppblomstring og utvikling». Den følger etter fjorårssingelen «Why Would I Let You Go», som ble kåret til 2020s norske låt av kritikerkorpset, mens albumet «Patience» ble nominert til tre Spellemannpriser.

Sammen med den nye låten kom også bekjentgjøringen av en omfattende turné i Nord-Amerika og Europa, samtidig med at det blir flere konserter i Norge med full band og «mye ny musikk» i 2022 – der han blant annet headliner både Øya og Bergenfest.

«Tilbake i Bergen for å gjøre ferdig et episk, nytt album», het det i august fra Lerche, som turnerte flittig i Norge i fjor som enmannsband. Nå er han på vei mot basen sin i Los Angeles etter det han på Facebook kaller «571 dager i eksil» i Norge. Han holdt konsert i New York i helgen og skal spille i Los Angeles 14. oktober.

Annonse
Annonse
Annonse