Annonse
Girl in Red, alias Marie Ulven i sving under Austin City Limits Music Festival 9. oktober. Nå er hun nominert til to MTV EMA-priser. Foto: AP / NTB

Girl in red og Sigrid er nominert til årets MTV EMA-prisutdeling

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Girl in red er nominert til to priser under årets MTV EMA-prisutdeling: For beste video med et budskap med «Serotonin» og som beste såkalte push.

Girl in red fikk hjelp av Billie Eilish-broren Finneas til å lage «Serotonin», og nå skal hun kappes med musikkvideoen til Eilish-låten «Your Power» i kategorien kalt «Video for Good» – altså med et budskap – under prisutdelingen 14. november i Ungarn.

Andre konkurrenter i klassen er Demi Lovato med den selvbiografiske «Dancing With the Devil», H.E.R. med «Fight For You», Harry Styles med «Treat People With Kindness» og Lil Nas X med sin «Montero (Call Me By Your Name)" - som også handler om å komme ut åpent.

Dette er altså den europeiske MTV-prisen, som vil bli vist live på MTVs kanaler i mer enn 180 land. Temaet for prisutdelingen er «Music for ALL» – med store bokstaver, i solidaritet med landets LHBT-miljø rammet av Ungarns nye lover som slår ned på homofile.

– Vi ser frem til å bruke dette arrangementet til å gjøre stemmen vår hørt og stå i solidaritet med våre LHBT-søsken, sier MTV-sjef Chris McCarthy til AP og gjør det klart at ingen offentlig sensur av sendingen vil bli tolerert.

I godt selskap

Den norske artisten, som egentlig heter Marie Ulven og har fått en stor følgeskare blant skeive jenter, er også nominert i klassen for beste Push-artist, der konkurrentene om europeisk MTV-heder blant andre er Olivia Rodrigo og The Kid Laroi – som har slått gjennom med den dels norskproduserte (av Cashmere Cat) «Say» med Justin Bieber om bord.

Også Sigrid er nominert til en MTV EMA-pris: Det er i kategorien Beste nordiske artist/gruppe, der Swedish House Mafia og Zara Larsson er andre nominerte.

Flest nominasjoner totalt har Justin Bieber med åtte, fulgt av Doja Cat og Lil Nas X med seks hver, mens det vanker fem prismuligheter på Ed Sheeran, Olivia Rodrigo og The Kid Laroi. Og fansen kan stemme frem sine favoritter frem til 10. november.

Annonse
Annonse
Annonse