Frykter underskudd – føler seg tvunget til å gjennomføre

Publisert: 16. desember 2021 kl 11.31
Oppdatert: 16. desember 2021 kl 11.35

Flere arrangører føler seg tvunget til å avholde julekonserter for å unngå røde tall.

Mandag ble nye koronatiltak presentert, som igjen går hardt ut over kulturlivet.

Over 20 juleturneer er avlyst som følge av dette, og noen velger å fortsette med begrenset kapasitet. Flere føler seg også tvunget til å gjennomføre konsertene.

Musiker Lars Støvland, som for tiden er på juleturné med Chris Medina og driver produksjonsselskapet En julekonsert, beskriver overfor Vårt Land en håpløs situasjon der teamet helst vil avlyse resten av julekonsertene, men ikke våger av frykt for hvordan det vil påvirke den statlige støtten.

– Vi må arrangere for å klare å gjøre opp, sier han blant annet til avisa.

Regjeringen anbefaler folk å redusere antall nærkontakter og bruke mer tid hjemme. Samtidig er stimuleringsordningen besluttet gjeninnført, med oppfordring til kulturbransjen om å «tørre å planlegge og gjennomføre konserter og andre kulturaktiviteter til tross for usikkerhet».

At myndighetene ikke går inn for en full nedstengning, men likevel ber folk holde seg mest mulig hjemme, mener Jon Leiulfsrud er å overlate ansvaret til andre. Han er manager for Adam Douglas og nestleder i NEMAA.

Saken fortsetter under annonsen

I en e-post til Vårt Land skriver kulturminister Anette Trettebergstuen følgende:

– Arrangørene må selv bestemme om de skal avlyse eller gjennomføre innenfor gjeldende smittevernrestriksjoner. Mitt inntrykk er at arrangører over hele landet tar smittevern på største alvor. Nå skal stimuleringsordninga vare fram til april, og jeg håper at vi i løpet av denne perioden kan lette på tiltak og få enda flere kulturopplevelser.

Ledige stillinger – kulturjobb