Birgitte Damberg i JulePlottet

Fant singelen i bassistens skuff

Publisert: 23. desember 2021 kl 08.13
Oppdatert: 23. desember 2021 kl 08.28

Birgitte Damberg er gjest i KulturPlots podkast, Plottet. Med sitt band, Birgitte Damberg Trio, er hun ute med singelen Winterwaltz.

– Vanligvis er det jeg som skriver låtene våre, men denne gangen ble det et samarbeid. Jeg fant en låt i skuffen til vår bassist. Den skuffen finnes i mitt hus, siden vi også er gift. Låta var så nydelig at jeg fikk skrive tekst til den. Vi laget en norsk tekst først, men syntes låta var så fin at også resten av verden kunne høre hvor fin den norske vinteren er, smiler hun.

Det ble laget en animasjonsvideo til Winterwaltz av en argentisk animatør, bosatt i Los Angeles. Videoen ble nominert til pris på animasjonsfestivalen SuperToon i Kroatia, der den ble slått på målstreken av U2.

HØR HELE PODKASTEN HER:

Musikken er kjempeviktig for Damberg, men den fungerer ikke som den skal uten et godt budskap.

– Mye av det jeg lager blir skrevet i skogen. Jeg går rundt med telefonen min, spiller inn strofer og skriver tekstfragmenter. Så jobber jeg ferdig låtene når jeg kommer hjem.

Saken fortsetter under annonsen

I januar kommer en ny singel. I mars kommer et nytt album, der bandet feirer sitt 20-årsjubileum. Denne gangen er albumet med norske tekster.

Om julen sier Damberg at det er viktig å tenke på at alle ikke har det like bra.

– Og det er viktig ikke å stresse for mye, sier hun.

Hun er spesielt glad i julelåta It's Snowing On My Piano. Og hun vil ikke gå glipp av Donald og vennene hans på julaften.

Ledige stillinger – kulturjobb