MusikkPlot

Dette er låtene og artistene vi elsket i 2021

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kunne Spotify avsløre de mest populære låtene, artistene og albumene i Norge og globalt med Wrapped: En oppsummering av musikkåret 2021. For andre året på rad er det TIX som krones til Norges mest spilte artist, kun slått av Justin Bieber. Og den mest populære låten? Jo, det er landeplagen «Den Fineste Chevy’n (feat. Maria Mena)» med Halva Priset.

Nok et år ringer Spotify julen inn med Wrapped – årets oppsummering av musikkåret 2021. For hva er vel bedre enn å legge 2021-kapittelet bak oss med en hyllest til de som gjorde året litt ekstra stas med sine nydelig stemmer og dansbare hits?

«Den stygge andungen» mer populær enn verdensstjernene

Andreas Haukeland, bedre kjent som TIX, kom nylig uten med boken «Den stygge andungen», hvor han åpent deler av livet som en av Norges største artister. Med unntak av «Hver gang vi møtes» på en syvende plass, er TIX den eneste norske artisten på Spotifys topp 10-liste her til lands. På en solid andreplass tas han inn i varmen av den globale musikkeliten, og danker ut store navn som The Weeknd, Ed Sheeran og Kanye West på den norske topplisten.

– Det er en ære å dele topplisten med navn som Justin Bieber. 2021 har vært en intens reise hvor jeg har tillatt meg selv å ikke bare lage den musikken folk vil høre, men også musikken de trenger å høre.

Andreas «TIX» Haukeland forteller videre at han i 2021 har vært mer opptatt av hvordan han formidler budskapet sitt fansen:

– Jeg glemmer faktisk hvor mange jeg formidler musikken min til. Målet mitt er å lage musikk til både opp- og nedturene i livet, og som folk kommer til å huske i flere år. Nå venter et nytt og spennende år med 14 nye låter, forteller han.

Bygdefest og undertrykte følelser

2021 legger heller ikke skjul på folks opp- og nedturer, også når det kommer til musikkåret. For mens det har rykket godt i rockefoten dette året med Olivia Rodrigos good 4 u, STAY (with Justin Bieber) med The Kid LAROI og El Papis Sju Fjell på Spotify-topplisten, bøy Chris Holstens Smilet i ditt eget speil på tro, håp og kjærlighet.

– Det er utrolig stas å gjøre suksess på Spotify for andre året på rad, spesielt nå som jeg har åpnet et nytt kapittel med å skrive på norsk. Det at så mange skulle ta disse norske låtene tett til hjertet sitt, hadde jeg aldri sett for meg. 2021 har vært et sinnsykt bra musikkår, og det blir utrolig gøy å få ut del to av albumet «Bak en fasade» i 2022 med nye, mer lystbetonte og oppløftende låter, sier Holsten.

Også bygdestemning og kjærlighet står nordmenns lyttevaner nært i 2021. Årets store låtvinner på Spotify her til lands er Halva Priset med «Den Fineste Chevy’n (feat. Maria Mena)». Og vår elsk for bygda stopper ikke der. Med Jeg glemmer deg aldri - fra Rådebank har også det unge talentet, Emma Steinbakken, for alvor slått igjennom som artist dette året. På spørsmål om hvorfor Emma tror flere av årets tv-serier preger de norske hitlistene om dagen, svarer hun:

– Vi har hatt flere kjempegode serier i Norge den siste tiden, og man bli jo investert i en serie man følger fast med på. Jeg tror «Jeg glemmer deg aldri» traff mange, spesielt på grunn av settingen den ble brukt til i serien. Jeg setter stor pris på meldinger jeg får fra lyttere som deler hvordan og hvorfor låten har betydd mye for dem, forteller Steinbakken.

Hvordan var ditt musikkår?

Tradisjonen tro lanserer også Spotify din personlige Wrapped og opplevelser fra 2021. I Spotify-appen kan du nå se hvilke låter, podkaster og artister du har sverget til det siste året – og ikke minst hvor mye du totalt har lyttet. Nytt for året er et interaktivt spill med ulike påstander om dine lyttevaner fra 2021, hvor du kan gjette deg frem til hva som er fleip eller fakta. I tillegg kan du i år sjekke ut hvilken «aura» du hører til, basert på dine lyttevaner.

Her er Spotifys norske og globale Wrapped-topplister for 2021:

Mest strømmede artister i Norge

  1. Justin Bieber

  2. TIX

  3. The Weeknd

  4. Ed Sheeran

  5. Olivia Rodrigo

  6. Billie Eilish

  7. Hver gang vi møtes

  8. Kanye West

  9. David Guetta

  10. The Kid LAROI

Mest strømmede låter i Norge

  1. «Den fineste Chevy'n (feat. Maria Mena)» - Halva Priset

  2. «drivers license» - Olivia Rodrigo

  3. «STAY (with Justin Bieber)» - The Kid LAROI

  4. «good 4 u» - Olivia Rodrigo

  5. «Smilet i ditt eget speil» - Chris Holsten

  6. «Bad Habits» - Ed Sheeran

  7. «Wellerman - Sea Shanty / 220 KID x Billen Ted Remix» - Nathan Evans

  8. «Sju Fjell» - El Papi

  9. «Jeg glemmer deg aldri - fra Rådebank» - Emma Steinbakken

  10. «MONTERO (Call Me By Your Name)» - Lil Nas X

Mest strømmede album i Norge

  1. SOUR, Olivia Rodrigo

  2. Justice, Justin Bieber

  3. "=", Ed Sheeran

  4. Future Nostalgia, Dua Lipa

  5. MONTERO - Lil Nas X

  6. F*CK LOVE (SAVAGE), The Kid LAROI

  7. After Hours, The Weeknd

  8. Shoot For The Stars Aim For The Moon, Pop Smoke

  9. Divinely Uninspired To A Hellish Extent, Lewis Capaldi

  10. Planet Her, Doja Cat

Mest strømmede artister globalt

  1. Bad Bunny

  2. Taylor Swift

  3. BTS

  4. Drake

  5. Justin Bieber

Mest strømmede låter globalt

  1. «drivers license» - Olivia Rodrigo

  2. «MONTERO (Call Me By Your Name)» - Lil Nas X

  3. «STAY (with Justin Bieber)» - The Kid LAROI

  4. «good 4 u» - Olivia Rodrigo

  5. «Levitating (feat. DaBaby)» - Dua Lipa

Mest strømmede album globalt

  1. SOUR, Olivia Rodrigo

  2. Future Nostalgia, Dua Lipa

  3. Justice, Justin Bieber

  4. "=", Ed Sheeran 5.

  5. Planet Her, Doja Cat

Powered by Labrador CMS