Soulfunkbandet Fieh består av Sofie Tollefsbøl, Ola Øverby (trommer), Andreas Rukan (bass), Jørgen Kasbo (gitar), Edvard Synnes (tangenter), Lyder Øvreås Røed (trompet), Solveig Wang (kor) og Thea Arnesdotter Lien (kor).
Vegard Vivaas Kise / Jansen Records

– Denne låten er en offentlig unnskyldning til alle som har prøvd å ringe meg noensinne

NTB
Publisert: 18. november 2021 kl 11.32
Oppdatert: 18. november 2021 kl 11.32

Sofie Tollefsbøl i bandet Fieh har skrevet en hel låt om telefonskrekk. For hun er ingen telefonjente, derfor svarer hun aldri, synger hun om i en ny låt.

– Denne låten er en offentlig unnskyldning til alle som har prøvd å ringe meg noensinne. It's not you, it's me, sier Tollefsbøl om «Telephone Girl», som har sitt opphav et sted der mange av oss synger.

– Jeg kom på basslinjen i dusjen sommeren 2019 og fikk en tydelig visjon om å lage en minimalistisk soulbanger av den, forteller Sofie Tollefsbøl videre om låten, som slippes neste uke.

Sofie Tollefsbøl synger i en ny låt at hun ikke er noen telefonjente. «Telephone Girl» er skrevet sammen med bandets Andreas Rukan, Jørgen Kasbo, Ola Øverby og produsent Lars Horntveth.
Vegard Vivaas Kise / Jansen Records

«Telephone Girl» er andre singel ut fra soulfunkbandets kommende album «In the Sun in the Rain», som blir å høre i mars neste år og er spilt inn med og produsert av Lars Horntveth.

Musikken er mikset av lydlegenden Russell Elevado i New York, som har kallenavnet «den analoge ninjaen», og har jobbet med D’Angelo, Angélique Kidjo og The Roots. Elevado har ifølge plateselskapet «forstått og forsterket bandets intensjoner i studio, og bidratt til å styrke bandets og innspillingens karakter».

Fieh dukket opp på radaren med singelen «Glu» i 2017, spilt av Elton John i hans radioprogram, før albumdebuten kom med «Cold Water Burning Skin» i 2019. De kan vise til P3 Gull- og Spellemann-nominasjon, og spilte på Øya i 2018. Selv om de er et sterkt liveband, erklærte Tollefsbøl til NTB da debutplaten kom:

Saken fortsetter under annonsen

– Vi har aldri vært i tvil om at vi vil være et band som slipper plater. På en plate kan det liksom eksistere en stemning og et eget sound i løpet av hele plata, som en singel på et vis er for kort til å romme.