Daniel Kvammen og Daniela Reyes i samsang er ukens første nye julelåt som meldes inn. Deres felles julesang heter «Venter på mirakelet».
Foto
Odd Sprakehaug / NTB

Daniel Kvammen slipper sin første julelåt på syv år – og blir med i et stort julesangutbud

Publisert: 6. desember 2021 kl 16.19
Oppdatert: 6. desember 2021 kl 16.19

Det renner inn med julelåter fra norske artister – og nyeste julesangere ut er Daniel Kvammen og Daniela Reyes, som sammen synger om å tro på at ting blir bedre.

Låten heter da også «Venter på mirakelet», og beskrives som «en nydelig låt om å tro på julemagien, men mest av alt om å legge det vonde bak seg og ha tro på at ting skal bli bedre».

Daniel Kvammen og Daniela Reyes har felles utgangspunkt i visesjangeren, og tar det videre i den nye duetten, som er Kvammens første julelåt siden «23. desember» for syv år siden.

– En aldri så liten julegave fra meg til dere, sier Daniel Kvammen til fansen.

Mye julemusikk

Duoen er ikke de eneste norske artistene på banen i juleærend i disse førjulstider. Her er et lite utvalg av de nyeste norske julelåtene sluppet den siste tiden.

Hilma Nikolaisen, kjent som soloartist og fra band som Serena Maneesh og Loch Ness Mouse, slapp løs «Hum Hum» før helgen, og følger dermed sin egen tradisjon om å slippe julelåt – slik hun har gjort i fire år tidligere.

Saken fortsetter under annonsen

– Da den første snøen falt denne vinteren, dukket en ny vintersang – min femte julelåt på rad. Endelig fikk jeg Jesusbarnet inkludert i en av disse sangene. «Hum Hum» er en liten hyllest av magien til nytt liv, nye begynnelser, nye tidsregninger og fornyelse. I år skal julen, nyttåret og alt juleoppstyret bli en feiring av dette, at alt kan bli nytt, lyder det fra Nikolaisen.

Ingebjørg Bratland har akkurat utkommet med sin nytolkning av «Glade jol», som føyer seg til tidligere Bratlandske julesanger som «Jolevise», «Klokkene kallar», «Vintersong» og «Jul i Svingen», med hele 15 millioner avspillinger på Spotify.

– I fjor var eg på min aller første juleturné, og ein av songane eg gjorde på konsertane var «Glade jol». Det var ein av dei eg gleda meg mest til å fremføre, kvar kveld. I år blei det ingen juleturné, derfor hadde eg så lyst å dele Glade jol» med den som vil høyre her ute på verdsveven, heter det fra Bratland.

Omslaget til Solfrid Mollands nye julesingel viser broen under Sinsenkrysset, der romfolk pleide å sove. Og «Marias sang» handler da også om en nåtidig Maria som ikke finner rom i herberget, satt til en russisk rom-melodi som Mollestad kom over.

Teksten er skrevet av Erik Hillestad, som med minnet om da en romsk kvinne var i ferd med å føde på trappen til Kulturkirken Jakob noen år tidligere, skrev en moderne fortelling om en romsk kvinne som i vinterkulden føder et barn under Sinsenbroen.

Knut Anders Sørum, «Stjernekamp»-vinneren fra 2016, slapp nylig et helt julealbum som rett og slett heter «Jul», og uttaler dette om noen av sangene:

– «Endeløs verdi» er en historie som sammenligner dagens flyktningsituasjon med de reisende i juleevangeliet for 2000 år siden og i låta «Kæn vi feire jul nå?» blir savnet som mange føler på i jula adressert, mens i «Jul tælbasjat med deg» får vi kjenne på gleden av å ha de nærmeste rundt oss i høytida, sier totningen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb