Christer Falck er vinner av NOPAs formidlingspris.
Terje Bendiksby / NTB

Christer Falck vinner formidlingspris

Publisert: 10. november 2021 kl 09.34
Oppdatert: 10. november 2021 kl 09.34

NOPA deler hvert år ut en formidlingspris til de som gjør en spesiell innsats for norsk musikkliv. I år går prisen til Christer Falck: «Musikk-Norge hadde utvilsomt vært fattigere uten årets vinner,» sier juryen.

KulturPlot har tidligere skrevet om at Christer Falck lanserer «Norske albumklassikere – bokserien», som springer ut fra hans forrige prosjekt: Der finansierte han 150 plater på CD og ytterligere 50 hittil i det motsatte prosjektet – nemlig å gi ut vinylutgaver av plater som bare har vært tilgjengelig som CD.

Årets prosjekt samler historiene om norske plater i bokform og er satt i gang sammen med skribent og journalist Marius Lien

Det er bare ett av mange prosjekter Falck har hatt de siste årene, og det er for hele hans engasjement i norsk musikkbransje han mottar prisen.

– Et stort og hjertelig engasjement for norsk musikk

NOPA er foreningen for komponister og tekstforfattere, og deler hvert år ut sin formidlingspris. Prisen gis til personer eller institusjoner som har gjort en spesiell innsats for norsk musikkliv. I år er det Christer Falcks innsats som hedres. Det melder Ballade.

I NOPAS begrunnelse heter det, ifølge nettstedet:

Saken fortsetter under annonsen

«Helt siden nittitallet har vinneren av NOPAs formidlingspris 2021 utvist et stort og hjertelig engasjement for norsk musikk. Norske artister og låtskrivere har blitt sett av ham, i tillegg har publikum nytt godt av hans mangfoldige initiativer. Vinneren har en imponerende evne til å starte prosjekter som det står respekt av, og som inspirerer andre. Der andre ser usikkerhet, tap og fiasko, ser han muligheter, musikkglede og suksess. Vinneren lever og ånder for kvalitet uavhengig av sjanger, og ser bredden i norsk musikkflora. Musikk-Norge hadde utvilsomt vært fattigere uten årets vinner.»

Ledige stillinger – kulturjobb