Annonse
Christer Falck (t.h.) med Odd Nordstoga, som var blant de 100 artistene som opptrådte på Koronerulling-konsertserien på Sentralen under pandemien. Foto: Heiko Junge / NTB

Christer Falck hviler ikke på laurbærene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Min første pokal siden jeg kom på 3. plass i junior-NM i badminton i 1987, het det fra Christer Falck da han vant NOPAs formidlingspris.

NOPA, som er Norsk forening for komponister og tekstforfattere, tildelte Falck prisen for hans store og hjertelige engasjement for norsk musikk og mente «Musikknorge hadde utvilsomt vært fattigere uten årets vinner».

– Å vinne formidlingsprisen er vel det aller gjeveste for meg. Det er jo akkurat det jeg driver med, og har gjort de siste årene, sier Falck, som roser NOPA for å «jobbe hardt hver dag for å sikre arbeidsplassen for norske komponister og tekstforfattere, fra russehits-skapere til samtidsmusikanter».

Men han hviler langt fra på laurbærene etter å ha organisert 100 strømmekonserter i Koronerullingserien og to strømmefestivaler – med jazz og folkemusikk – med over 100 involverte musikere:

Han fortsetter med å reutgi musikk i både CD-format og vinyl i dobbeltprosjektet Norske albumklassikere sammen med John Richard Stenberg og Arvid Skancke-Knutsen. Bare i 2021 har de gitt ut over 50 LP-er og nær 200 CD-er med norske album som ikke finnes på strømmetjenestene. Samtidig trår han til for alvor med en bokserie.

– Målet nå er å gi ut historien om norsk musikk i form av mange små bøker om kjente og ukjente norske plater, fortalt med mange stemmer av alle kjønn og bakgrunn. På to måneder har vi fått finansiert, via crowdfunding, 25 bøker om så forskjellige plater som Arne Nordheims «Contemporary Music From Norway» til bøker om Gluecifer, D’Sound, Razika, Raga Rockers, a-ha, Jan Garbarek Group og Biosphere, sier Falck og legger til:

– Det utgis altfor få musikkbøker, og de få som gis ut er alltid om de 10–15 største artistene.

Senest onsdag ble en bok om Farmers Market – gruppen der Stian Carstensen er drivkraft – fullfinansiert. Det er Tom Stalsberg som skal ta for seg «Speed Balkan Boogie»-utgivelsen.

 
Annonse
Annonse
Annonse