Annonse
Odd Nordstoga tro til i Blåmann Blåmann, som gjorde tradisjonsmusikken mer tilgjengelig gjennom et bandformat, sammen med Asgaut Bakken, Silje Hegg og Lars Underdal, ifølge plateselskapet Grappa. Foto: Anne Vesaas

Blåmann Blåmann med gjenforeningskonsert – 20 år etter debutplaten

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Det selvtitulerte debutalbumet skal dessuten gjenutgis som remastret vinylplate med fem bonusspor attpå. Det kom i 2001, og inneholdt blant annet «Tippe tippe tuve» – som gikk til førsteplass på Norsktoppen.

For Blåmann Blåmann var andre band ut for Odd Nordstoga, som gikk videre til å bli popstjerne og i 2004 herjet med «Kveldssong for deg og meg» fra «Luring»-albumet.

Ifølge pressemeldingen drev moren hans en liten reiselivsbedrift og ville sende Odd Nordstoga, Lars Underdal, Asgaut Bakken og Silje Hegg til Tyskland for å reklamere for Norge som reisemål. De startet øvingen i en gammel stue i Vinje i 1997. Da de kom hjem, ville flere høre hva de hadde øvd på.

Det ble startskudd for Blåmann Blåmann, som beskrives som fem år med «moro, fest, surmuling, musikk, latter, allsang og kaos». Den lokale, solistiske folkemusikken «fikk akkorder og ble skrudd sammen og tilpasset et mer moderne bandformat», heter det videre om innsatsen til Blåmann Blåmann.

Det blir dessuten gjenforeningskonsert på Rockefeller 15. oktober.

Annonse
Annonse
Annonse