MusikkPlot

Artistveteranen Archie Roach med utgivelsen «Tell Me Why» vant prisen som fjorårets Beste mannlige artist under den australske musikkprisen ARIA Awards – og det viste seg å være siste gangen det var kjønnsinndelte kategorier.

Australsk musikkpris «vil ikke lenger ekskludere ikke-binære artister»

– Tiden da man inndelte artister ut fra kjønnede kategorier som ekskluderer ikke-binære artister er over, heter det fra arrangørene av Australias største musikkprisutdeling, ARIA Awards.

Publisert Sist oppdatert

Når ARIA Awards-prisutdelingen går av stabelen 24. november, er kjønnsinndelte kategorier fjernet, melder nettstedet The Music.

Én pris som går til beste artist vil erstatte de to tidligere kategoriene beste kvinnelige artist og beste mannlige artist. Til gjengjeld vil det bli nominert ti artister til den nye Beste Artist-kategorien. Dette vil ifølge pressemeldingen «gjenspeile og omfavne likhet og det ekte mangfoldet i musikkindustrien i 2021».

Det er leder for ARIA, som står for Australian Record Industry Association, som uttaler at tiden med å ekskludere ikke-binære artister er over.

– Musikkindustrien krever en mer likestilt, inkluderende, trygg og støttende plass for alle, sier Annabelle Herd, som sier kategoriendringen «bare er et steg på den pågående reisen med revurdering, progresjon og til syvende og sist evolusjon som vi er forpliktet til å gjennomføre».

I et Australia fortsatt preget av lockdown blir ARIA Awards-utdelingen arrangert som et innovativt, digitalt show som skal livestrømmes via YouTube. Også de nominerte vil offentliggjøres via et YouTube-arrangement i oktober.

Powered by Labrador CMS