MusikkPlot

August Schieldrop spiller tuba og vant et millionstipend.

August (22) vant millionstipend: – Kan få mine største drømmer oppfylt

Publisert Sist oppdatert

I hard konkurranse var det tubaisten August Schieldrop (22) som er 2021-vinneren av klassisk musikkstipendet på én million kroner. Det ble klart tirsdag kveld.

– Å motta Equinor Klassisk Musikkstipend er stor ære og anerkjennelse for meg. Stipendpengene vil ha stor betydning slik at jeg kan få mine største drømmer oppfylt, sier August Schieldrop, som danket ut de to medfinalistene Amalie Stalheim (28), som er cellist, og fiolinisten Ludvig Gudim (22).

Juryen var ledet av Leif Ove Andsnes, som delte ut prisen i forbindelse med olje- og gasselskapets høstkonsert i Det Norske Teatret. Andsnes beskriver August Schieldrop som et talent som fremmer tubaen på en helt unik måte.

– Det er sjeldent å se en tubaist som leverer så syngende og samtidig lett og lekent spill. August utviser stor dedikasjon, har teknisk kontroll og formidler musikken direkte og ærlig. Han er et talent jeg er overbevist om at vi kommer til å se i mange konserthus i årene framover, både her hjemme og i utlandet, sier Andsnes, som opptrådte med den ferske stipendvinneren på scenen.

Talentstipendet i klassisk musikk er en del av selskapets talentprogram Morgendagens helter, og skal ifølge pressemeldingen være en døråpner for unge, norske musikere som ønsker en internasjonal karriere. Andsnes er selv tidligere mottager.

August Schieldrop akter å bruke stipendpengene på å spille inn en nyplate og jobbe med dyktige komponister, samt å bygge et nettverk rundt om i Europa. Han studerer på Norges musikkhøgskole, og har skrevet og fremført flere urverk – blant annet ett skrevet til ham av den prisbelønte komponisten Markus Paus. Det fremførte han som solist med Oslo-Filharmonien nå i oktober.

– Mange kjenner til tubaen som et bassinstrument fra korpset, men den er så mye mer enn det. Min største drøm er å vise at tubaen kan synge og spille melodier – og være en tubasolist, sier Schieldrop.

Powered by Labrador CMS