Annonse
Vinjerock må legge inn årene i 2021. Foto: Tor Amundsen

Vinjerock må avlyse for andre år på rad

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Jeg hadde ikke trodd det for et år siden at vi skulle gå gjennom det samme på nytt, sier Vinjerocks festivalsjef Sigrid Skjerdal, som må avlyse for andre år på rad.

Til avisen Valdres sier festivalsjefen at det ikke er mulig «å lage en festival som blir ekte Vinjerock i sommer».

– Det er jo utrolig leit og kjedelig.

Arrangørene av festivalen, som arrangeres 1.060 meter over havet på Eidsbugarden i Jotunheimen, sier de lenge har prøvd å finne smittevennlige måter å arrangere Vinjerock på.

Festivalpublikummet bor i telt, og busses inn til Eidsbugarden. Til 2021-festivalen, som skulle gått av stabelen 22. til 25. juli, la de ut 1.500 billetter, noe som er halvparten så mange som vanlig.

– Vi har forsøkt i det lengste å finne måter å kunne gjennomføre slik at det blir ekte Vinjerock, men med usikkerheten som pandemien fører med seg er det ikke mulig, sier Sigrid Skjerdal til avisen Valdres.

Hun har vært festivalsjef for Vinjerock i snart to år – men har aldri fått lage festival, begge årene er det blitt koronaavlysning.

– Det er ganske absurd. Det er veldig rart å ikke få gjøre den jobben jeg er ansatt for å gjøre. Samtidig har vi fått øvd på mange andre ting, men jeg håper jeg aldri får bruk for kunnskapen om hvordan man avlyser en festival igjen, sier Skjerdal, som nå ser mot 2022.

– Noen artister er booket og vi ser fremover.

Annonse
Annonse
Annonse