Ledelse

Operasjef Randi Stene.

Vil åpne Operaen

Operasjef Randi Stene vil åpne Operaen for publikum så snart som mulig. Hun har inntrykk av at politikerne ser kunst som den minst viktige sektoren i samfunnet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg håper at operaen åpner snart, og så at vi i hovedstaden bør ha de samme mulighetene som resten av landet i forhold til rekkefølge i åpningsplanen, sier Stene.

Hun er først og fremst skuffet over at kultur prioriteres lavere av byrådet i Oslo enn den gjenåpningsplanen og rekkefølgen som regjeringen har lagt opp til.

– Det forstår vi ikke, særlig når vi snakker om institusjoner som vår med store saler, god ventilasjon og mulighet for å holde god avstand. Vi ønsker bare å ha de samme mulighetene som resten av landet, og så respekterer vi selvsagt de publikumsstørrelsene som myndighetene åpner opp for, sier operasjefen.

Ingen smitte

Hele kulturlivet i Oslo har nå vært nedstengt i seks måneder. Selv kulturminister Abid Raja har bedt byrådsleder Raymond Johansen om å prioritere kulturen.

Randi Stene kunne ikke vært mer enig.

– Her har det vært uhyre lite smitte blant de ansatte, og ingen har så vidt vi vet blitt smittet i salen. Allikevel kommer vi nederst på listen for gjenåpning, sier hun.

De har håpet og håpet, men hver gang det kommer nyheter om restriksjoner i Oslo har de blitt skuffet.

– Etter hvert har vi sluttet å håpe på at det skal bli noen orden på det. Selvfølgelig forstår vi problematikken og selvsagt vil vi for enhver pris unngå å smitte noen, men når jeg går ut i byen og ser at folk stimer sammen i store matvarebutikker, kan jeg ikke skjønne at vi i operaen ikke kan holde åpen – med ansvarlige mengderestriksjoner. Vi er ansvarlige her på huset. Hvordan folk skal kunne bli smittet her, er meg en gåte.

Får du følelsen av at politikerne tenker at kunst er den minst viktige sektoren i samfunnet?

– Ja, hvordan skal jeg forstå det annerledes? Men publikum syns det ikke. Når vi strømmer forestillinger, får vi kommentarer på Facebook: «Kjempefin forestilling! Tusen takk. Men vi gleder oss til å kom tilbake til salen igjen».

Powered by Labrador CMS