Kulturfergen MS «Bjørvika» har fått palmer, planter og lyslenker om bord, og glade farger. Nye eiere er Vidar Villa, gitaristen i bandet hans, Jonas Thomasen og manager Chris Collings – kjent for sine 80- og 90-tallshyllester. Foto: Handout

Vidar Villa ville gjøre 80-tallsklassiker på norsk – og fikk «ja» fra Alphaville

Publisert: 6. juli 2021 kl 09.45
Oppdatert: 10. juli 2021 kl 10.49

– Etter en konserthelg lå hele bandet litt som slakt på en sofa i Ålesund da låten «Forever Young» kom på radioen. Vi begynte å prate om hvordan det må være verdens fineste låt og – litt på gøy – prøvde vi å oversette den til norsk, forteller Vidar Villa til NTB.

Det tok ikke så lang tid før han hadde en norsk versjon på papiret, og da gjensto ett hinder.

– Jeg synes at låten fikk noe «nytt» over seg med denne teksten, og etter at vi fikk «go» fra Alphaville, valgte vi å gi den ut.

«For evig ung» ble tittelen. Den er spilt inn i en nedpå, akustisk variant, etter at han har spilt den live en tid. Kanskje er det ikke tilfeldig at han lot seg inspirere av den ikke akkurat muntre låten, som i originalform angivelig handlet om livet under den kalde krigen. For det har vært noen tøffe tak for artisten.

– I den siste tiden har inspirasjonen kommet fra en forelskelse som ikke endte som jeg hadde håpet. De siste låtene bærer derfor litt preg av det. Nå som ting føles bedre – og jeg ser litt mer positivt på ting – vil nok dette smitte litt over på musikken, tror Vidar Villa.

Skipper på egen ferge

Koronapandemien gjorde at han brått fikk mer tid til å skrive låter enn han hadde regnet med.

Saken fortsetter under annonsen

– Som for de aller fleste har den siste tiden vært veldig kjedelig. Personlig har jeg savnet veldig det å kunne spille live foran masse mennesker, men det har samtidig vært en fin erfaring å kunne gjennomføre intime – koronavennlige konserter for så lite som 10 personer. Tiden som har vært har også gitt meg mer tid til å skrive ny musikk, sier han:

– Med ekstra tid til rådighet har jeg kunnet tilbringe mer tid i studio. Jeg tror musikk har vært med på å holde motet til folk opp i en tid hvor alt har vært veldig trist og mørkt. Det er iallfall slik musikken har vært for meg.

Dessuten har han beveget seg inn i rekken av artister som også er skipsredere. Vidar Villa har sammen med sin gitarist Jonas Thomassen og manageren Chris Collings kjøpt seg sin egen konsertbåt – og er nå i gang med å tøffe seg langs kysten.

– Vi kjøpte en ferge, MS «Bjørvika», som skal brukes på årets sommerturné. På grunn av nedstengningen har vi hatt tid til å klargjøre den – slik at den nå også resten av året blir liggende som et utested rett ved siden av operastranden i Oslo, sier den nybakte fergedeleieren.

Nær utsolgt sommerturné

Det var fjorårets norgesturné med 44 utsolgte konserter som ga ideen: Da reiste crewet i innleid cabincruiser mens Vidar Villa avholdt konserter på utesteder langs kysten.

Når Vidar Villa, bandet hans, en DJ. mannskap og barcrew mønstrer på MS «Bjørvika», loves det en smitteverntilpasset folkefest med «åpen båt» for alle på dagtid, og konsert på dekk med Vidar Villa på kveldstid. 25 kystbyer fra Oslo til Bergen får besøk, og ifølge Collings er stort sett hele sommerturneen allerede utsolgt.

Saken fortsetter under annonsen

Det blir også en mulighet til å høre Vidar Villa i aksjon på TV 2s «Allsang på grensen» til uken: Han gjester programmet som sendes 8. juli sammen med Freddy Kalas, Hanne Boel, Knut Marius Djupvik, Halva Priset og Eva Weel Skram.

Om appellen han har sier Vidar Villa:

– Låtene jeg har gitt ut den siste tiden beveger seg ganske bredt i følelsesspekteret. Så uansett om du er glad, lei, går gjennom noe kjipt eller ser positivt på tiden fremover vil du kunne finne en låt som treffer deg. Jeg tror ikke på å sette folk i «bokser» som skal definere hvem de er, hva de føler eller hva de skal høre på. Musikken er til dem som har lyst til å høre på, og som finner noe glede med den.

Ledige stillinger – kulturjobb