Jublet – men kom ikke til Eurovision. Ulrikke Brandstorp fotografert i Trondheim Spektrum etter Melodi Grand Prix-seieren i fjor.
Foto
Tore Meek / NTB

Ulrikke Brandstorp lukker MGP-kapitlet med å opptre med ny låt i lørdagens finale

Publisert: 19. februar 2021 kl 08.09
Oppdatert: 19. februar 2021 kl 08.09

Når Ulrikke Brandstorp entrer Melodi Grand Pris-scenen lørdag og synger vinnerlåten hun aldri fikk ta videre, blir det som å lukke kapitlet som både ga henne stor glede – og dyp skuffelse.

Det er ett år siden Brandstorp vant Melodi Grand Prix med låten «Attention» med mye drama og stemmeskandalen som rammet finalen. Men koronapandemien førte til at Eurovision ble avlyst.

Nå åpner hun lørdagens paljettglitrende og konfettidryssende finale med å fremføre ikke bare «Attention», men også sin nye sang «Falling Apart».

– Det er litt deilig å kun fokusere på å kose seg og levere 100 prosent på scenen, og slippe de mange nervene og tankene som jeg kjente på under finalen i fjor. I år er det ingen stemmer som skal sankes, jeg skal rett og slett bare gå ut der og kose meg og levere to veldig kule, men veldig forskjellige
nummer, heter det fra Ulrikke Brandstorp.

Som Eurovision-avlysning til tross likevel hadde et travelt 2020, med deltagelse i «Kompani Lauritzen», og seier i «Maskorama» – der hun var utkledd som trollet. Nylig fikk hun hovedrollen som Sophie når Folketeateret senere i år setter opp «Mamma Mia!» på ny til høsten.