Annonse
Foto: Tom Mathisen og Herodes Falsk – med grillpølser photoshoppet i hendene – er klare med en grillåt med latinske rytmer. Foto: Handout

Tom Mathisen og Herodes Falsk gir ut glad-grillåt med latinske rytmer

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Mathisen og Falsk fikk ifølge pressemeldingen «en enorm respons» da de i april lanserte sin første nye singel på 16 år, kalt «Positive Living in Negative Times». Da bekjentgjorde den musikalske humorduoen at de ville gi ut ny musikk annenhver måned.

Sist fredag kom «Fire Up! (The BBQ Song)", der de leker seg med latinske rytmer i en gladlåt. Musikkvideoen byr på grillkjøtt nok til å få en veganer til å gå i sorg, så vel som tiggende hunder, dansende damer – og en Herodes Falsk iført sombrero som bruker salt- og pepperkvernene som rytmeinstrumenter.

Da Tom Mathisen og Herodes Falsk vendte tilbake tidligere i år, fortalte de at de hadde begynt å lage ny musikk. Falsk står for tekstene, Mathisen for melodiene, mens Bjørn W.W. Jørgensen, som driver studio i Arguineguín, arrangerer sangene. Da NTB snakket med dem da, var fire låter ferdige og flere underveis – selv om de har tatt konsekvensen av nye tider og hevder det ikke vil vanke album.

Samtidig opprettet de en YouTube-kanal kalt Tom Mathisen, Herodes Falsk, Prima Vera, hvor de legger ut alt de eier av materiale – og det er faktisk alt.

– Det er hele TV-serier, sketsjer, videoer, filmer, liveshow og dokumentarer. Du kan si at i stedet for at alt blir liggende i Nasjonalbiblioteket, får vi nå vår egen kanal hvor folk kan finne alt vi har gjort i de siste 50 årene. Og det er gratis og åpent 24 timer i døgnet, sa Falsk til NTB.

Han og makker Mathisen har snart 50 år på scenen og nesten 30 album bak seg, og tekster i spennet fra «Min første kjærlighet», der teksten er skrevet av Herodes Falsk, til «Fylla har skylda».

– Det er mulig folk synes det er uvant at vi gjør dette på engelsk, men det bryr jeg meg ikke om. Det er jo jeg som bestemmer! Vi har alltid utviklet oss videre når ting har stoppet opp, fra Frosk til Jonas Fjeld, fra Teigen og Prima Vera til Falsk/Mathisen, fra plater til humor, fra video til film, fra show til foredrag. Og med vår nye Youtube-kanal har vi for første gang en plattform for hele verden, lød det fra Herodes Falsk.

Annonse
Annonse
Annonse