MusikkPlot

Tix slipper løs musikkvideoen til «Fallen Angel», som skildrer mobbing og Tourettes

Publisert Sist oppdatert

Dagen etter at Andreas Haukeland fikk kritikk fra Eurovision-fans for at han hadde vært dårlig til å promotere seg selv og Norge ute i Europa, kom han med et svar – den sterke musikkvideoen til «Fallen Angel».

Der skildrer MGP-vinneren kjent som Tix sin historie fra barndommen frem til artisten han er i dag – med mobbing, og hvorfor han begynte å bruke signaturpannebåndet.

Store deler av videoen er spilt inn på Nordpolen skole i Oslo, der brødrene Even og Martin Gjuvsland spiller artisten som barn, mens Milla Skotnes og Milla Tømmerbakke har andre hovedroller.

– Det å vokse opp med noe som gjør deg litt annerledes kan være utfordrende. Da vi skulle lage videoen til «Fallen Angel» var det denne historien jeg ønsket å presentere, med erfaringer fra min egen oppvekst, til inspirasjon for barn og unge der ute som kjenner seg igjen, sier han i en uttalelse via sitt plateselskap, Universal Music.

– Jeg vokste selv opp med Tourettes syndrom, og jeg ble kalt «Tics» på grunn av mine ufrivillige lyder og rykninger i ansiktet. Jeg valgte etter hvert å omfavne dette kallenavnet, og karakteren Tix ble født. Nå som en stor andel av befolkningen kjenner meg som den jeg har vokst opp til å bli, tenker jeg at det er viktig å få frem bakgrunnshistorien min og vise at det alltid er lys i enden av tunnelen – selv andunger kan bli til svaner, lyder det fra Andreas Haukeland

Musikkvideoen er regissert og produsert av produksjonsselskapet Brusjan, som tidligere har laget musikkvideoer for Emma Gunnarsen, Bendik, Kjartan Lauritzen og Seeb, ifølge hjemmesiden.

Kritikken mot Haukeland kom først i et blogginnlegg fra styreleder i escNorge, Mandy Pettersen, der hun uttrykte skuffelse over at Tix ikke stilte opp på flere arrangementer i forkant, noe VG rapporterte om mandag. NRK og Haukelands folk opplyste at artisten hadde hatt hendene fulle i forkant – og tirsdag kom musikkvideoen.

Etter bare få timer ute strømmet det inn kommentarer på YouTube fra Eurovision-fans fra utlandet, som blant annet skriver de «forstår historien bedre nå».

Powered by Labrador CMS