MusikkPlot

Telle og Annie med ny DJ-festival: – Det gir håp, inspirasjon og ikke minst setter folk i arbeid

Der andre festivaler avlyser, starter popdronningen Annie og musikkbransjemannen Mikal Telle en ny – for å la pandemitrøtte nordmenn danse i én uke til ende.

Publisert Sist oppdatert

14. til 20. juni står premieren for Hot! Hot! Hot! i Bergen. Festivalen hevder å være «Norges største DJ-festival», og byr på navn som blant andre Lindstrøm, Gundelach, André Bratten, Prins Thomas, Bjørn Torske, Bisphere, DiskJokke, Vinny Villbass, Drippin, Olefunken, Mental Overdrive – og Annie selv.

– Det føles euforisk å endelig skulle kunne danse og høre ny musikk og kjenne på tung bass. Denne festivalen blir en festival som skal samle hele DJ-Norge innenfor restriksjonene som fortsatt gjelder, sier Telle, som har en visjon om å gjøre Hot! Hot! Hot! til en årlig foreteelse.

Men særlig i år er den spesielt viktig, mener de to – som inviterer klubbmiljøer fra hele landet til USF Bergen disse kommende junidagene.

– Jeg tror at en festival som denne kan bety mye for klubbmiljøene. Kanskje først og fremst fordi de fleste klubber i landet har vært stengt over så lang tid nå, så dette vil bli en fin samling med flere DJ-er fra hele landet som skal spille i løpet av en uke, sier Annie, som gleder seg til å spille et annet sted enn i sin egen stue.

– Det blir godt faktisk å kunne gå ut på klubb, danse, se andre danse og endelig være samlet.

Gir håp

Mikal Telle sier til NTB at han tror det er veldig viktig for denne delen av musikkbransjen og musikkmiljøet til å få gjennomført en festival, og det på flere nivåer.

– Først og fremst har du artister, arrangører, designere, teknikere, produsenter med flere som alle lengter etter å gjøre det de er god til: Å lage et dansegulv der publikum kan drømme seg vekk, slå seg løs, føle seg fri. Men det er også viktig å komme i gang og sørge for at det ikke blir for stor kompetanseflukt, understreker Tellé, før han legger til:

– En festival nå gir håp, inspirasjon og ikke minst setter den folk i arbeid.

I premiereuken rykker over 100 DJ-er inn i Bergen, og skal opptre for et publikum som vil telle 50 personer innendørs og 200 personer utendørs av gangen på konsertstedet USF Verftet, totalt 1.000.

– Vi er midt i pandemien, og vi er fremdeles ikke tilbake der vi ønsker. Men dette er et viktig steg i riktig retning. Så er det verdt å nevne at vi jobber med et av Norges aller beste konserthus, som har god erfaring med håndtering av smittevern, og profesjonelle aktører med erfaringer med arrangement under pandemien, sier Mikal Telle.

Samle DJ-landet

Den nye festivalen springer ut fra miljøet rundt Mikal Telle og Annie som går helt tilbake til 1993. Musikkmanageren og plateselskapsmannen ønsker å danne det han kaller «en nasjonal hub» for DJ-kulturen.

Derfor inviterer Hot! Hot! Hot!-arrangørene spillesteder fra Oslo som Blå, Villa Kafé Hærverk og Jaeger til Bergen for å kuratere deler av programmet. Også bergensbaserte Ploink, plateselskapet Mhost Likely og Ekkofestivalen er med på kuratorlaget, i tillegg til at Annie selv.

– Jeg tror jeg det er viktig å bygge broer mellom forskjellige byer og forskjellige arrangører, spesielt nå som pandemien har holdt oss fra hverandre. Vi håper å knytte sterkere bånd mellom artister, klubber, arrangører, aktører, bygder og byer, sier Telle med et smil.

Utilsiktet størst

Han røper at det egentlig ikke var helt planlagt at Hot! Hot! Hot! tegner til å være Norges største DJ-festival. Egentlig dro arrangørene moroa i gang for å lage en opplevelse for publikum som ikke har fått danse sammen på over et år.

– Når det er sagt, så har vi utilsiktet satt sammen det som kanskje er den største lineup’en av DJ's Norge noen gang har sett, og det blir jo gøy for alle involverte, tror han.

Mikal Tellé og Annie håper å skape det de kaller «helt unike musikalske opplevelser».

– Vi har booket alt fra Goatrance, Chicagohouse, London-inspirert Jungle, Northern Soul, afrobeat og Berlin-inspirert Techno. Det er verdt å nevne at legenden Biosphere spiller eksklusiv konsert, sier Mikal Telle, som kan love publikum internasjonal vegetarmat på et nytt matmarked mellom danseslagene.

Powered by Labrador CMS