Annonse
Foto: Tre nye navn på plakaten til BobFest80, mens ett – amerikanske Larry Campbell – måtte utgå fordi det ikke ble gitt «Tom Cruise-unntak» fra karantenereglene. Foto: Oslo Konserthus

Stjernespekket Bob Dylan-feiring blir uten bursdagsgjester – og uten hans høyre hånd

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Denne uken ble det klart at den storstilte 80-årsfesten til ære for Bob Dylan, som samler en bred stjernerekke, dessverre må gå av stabelen uten bursdagsgjester fysisk til stede i salen.

«Bobfest80» går av stabelen i Oslo Konserthus 24. mai, med Åge Aleksandersen og Sivert Høyem i duett, og Ane Brun som tolker en Dylan-låt.

Å høre blir også Åse Kleveland, Sondre Lerche, Ingebjørg Bratland, Tom Roger Aadland, Knut Reiersrud, Iver Kleive, Tora, Kåre Virud, Luke Elliot, Hege Brynildsen, Malin Pettersen, Elvira Nikolaisen, Hilma Nikolaisen, Mimmi Tamba, Jonas Alaska, Darling West, Ole Kirkeng, Signe Marie Rustad og Erlend Ropstad.

Onsdag denne uken kom beskjeden som arrangørene hadde fryktet: Koronaforskriftene i hovedstaden varer til og med 27. mai, og dermed må bursdagsfesten gå av stabelen uten publikum.

– Fortvil ikke, NRK tar opp og sender konserten over sommeren. Ingen skal si vi ikke har prøvd det ene og det andre for å få til dette, heter det fra Oslo Konserthus, mens konserthusdirektør Jørgen Roll legger til:

– Vi forblir nedstengt, og det er kø utenfor butikken over veien.

Opprinnelig var planen at Bob Dylans høyre hånd på scenen i en årrekke, den legendariske amerikanske musikeren Larry Campbell, skulle være hedersgjest på scenen og blant annet spille med Sondre Lerche.

Campbell har vært syk av covid-19, og er også vaksinert. Roll sa til NTB i mars at han håpet på samme innreisevilkår for Dylans høyre hånd som Tom Cruise fikk i fjor, da kulturminister Abid Q. Raja tok den berømmelige selfien med filmstjernen. Men selv med vaksinepass og fersk covidtest vanket det i forrige uke – i motsetning til Cruise – «nei» til fritak fra karantenereglene. Dylan-legenden har ifølge arrangøren ikke anledning til å tilbringe ti dager i karantene for et Oslo-besøk.

Annonse
Annonse
Annonse