Annonse
Daglig leder for Miniøya, Solveig Riiser, er skarp i talen når festivalen må avlyse på grunn av publikumsbegrensningen på 30. Foto: Knut Neerland
Miniøya avlyser

– Skuffet over at barna og kulturen nok en gang må stille bakerst i gjenåpningskøen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Miniøya ga fredag beskjed om at de avlyser barnefestivalen i Tøyenparken i Oslo. – Vi er skuffet over at barna og kulturen nok en gang må stille seg bakerst i gjenåpningskøen, sier daglig leder Solveig Riiser.

Allerede i april lanserte Miniøya, som er Norges største barnefestival, en nedskalert og pandemitilpasset festival med 200 publikummere fordelt i ulike grupper.

Billettene ble revet bort på rekordtid, men fredag kom den triste beskjeden om avlysning – i kjølvannet av at byrådet i Oslo for en uke siden kun åpnet for å samle 30 personer på arrangementer utendørs uten faste, tilviste plasser.

Det er ikke et bærekraftig antall i Tøyenparken, verken av hensyn til publikum, miljøet, samarbeidspartnere eller nabolaget, skriver festivalen i en pressemelding.

Der går Miniøyas daglige leder Solveig Riiser også skarpt ut mot byrådets antallsbegrensning:

– Den siste uken har vi gjort alt vi har kunnet i et forsøk på å redde årets festival, og opplever at definisjoner og prioriteringer veier tyngre enn vurderinger av smitterisiko – all den tid det kan samles flere innendørs på et kjøpesenter enn på et kulturarrangement i Tøyenparken. Først og fremst er vi skuffet over at barna og kulturen nok en gang må stille seg bakerst i gjenåpningskøen, sier Riiser.

I et normalår trekker festivalen 17.000 publikummere til Tøyenparken og et program med musikk, dans, teater, visuell kunst og litteratur. I år skulle Musti, Arif, Frida Ånnevik, Sol Heilo, Fay Wildhagen, The Needs, Lilja, Myra, Jo Strømgren Kompani, Det Andre Teatret blitt å se på scenen foran et langt mindre publikum. Det skulle også arrangeres babyfestival for de aller minste.

Annonse
Annonse
Annonse