Annonse
Skambankt er klart med «Jærtegn» – et album preget av at «koronatilpasningen» de gjorde på turneen med smittevern og sittekonserter. Foto: Arne Bru Haug

Skambankt koronajusterte lydbildet - og fikk mer kjærlighet og mindre raseri

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Skambankt fikk lyst til å fortsette å utforske musikk som fungerer under koronarestriksjonene. Det førte til et nytt lydbilde - og mer kjærlighet og mindre raseri.

– Krisen vi alle opplever utfordrer oss til å tenke på hva som virkelig betyr noe. Erfaringene og responsen fra turneen med «1994» ga oss lyst til å fortsette å utforske musikk som også kan fungere under de restriksjonene bransjen har nå, med sittekonserter og mindre trøkk foran scenen. Det utfordret oss som band, sier Terje Winterstø Røthing.

Bandets niende album er nå ute, med tittelen «Jærtegn», og byr ifølge Skambankt-sjefen på færre dogmer og regler enn det tidligere punkbandet som deretter ble rockeband noen gang har pålagt seg.

– Vi har brukt masse blås og stryk. I tillegg har strengevirtuos Geir Sundstøl gitt flere av låtene et fint løft. Det har blitt til et album med mye musikalitet, en del motstand og en del skikkelig fine låter, sier Winterstø Røthing.

Han utgjør Skambankt sammen med Hans Egil Løe Abelsnes, Tollak Kalvatn Friestad, Børge Sageng Henriksen og Jonny Engelsvoll.

Annonse
Annonse
Annonse