Sigrid på scenen lørdag under Reading Music Festival i England.
AP / NTB

Sigrid får sterk mottagelse på storfestival: – En arenaklar masterklasse i pop

NTB
Publisert: 30. august 2021 kl 10.19
Oppdatert: 30. august 2021 kl 10.19

– Velkommen hjem, Sigrid. Det er strålende å ha deg tilbake, skriver musikkavisen NME. Og sikter ikke bare til at det var på en mindre teltscene på Reading i 2018 – samme år som hun vant BBC-kåringen Sound of – at hun innså hvordan singelen «Strangers» favnet både blodfans og vanlige publikummere, men også at det er på en scene Sigrid virkelig hører hjemme.

«En ekte artist» skriver NME-anmelderen, som kaller showet hennes for «en modig og tyngre retur». Før Sigrid entret scenen lørdag viste de store skjermene hvordan hun ventet backstage mens bandet gikk på først, og at hun hadde tårer i øynene. «Denne returen til britisk jord betyr helt klart alt for henne», skriver NME – som gir full pott og kaller opptredenen for «en arenaklar masterklasse i pop».

Og det er nettopp til britiske og irske arenaer at Sigrid er i vente våren 2022: Hun skal gjøre en trio som blant annet inkluderer Wembley i London, før flere konserter venter på kontinentet, ble det klart før helgen.

– Det var utrolig, virkelig, virkelig fantastisk. Det var følelsesladd å være tilbake på scenen. Jeg ville lyve om jeg sa jeg ikke følte presset: Vi spilte på hovedscenen, og det har vært min drøm helt siden vi hørte om Reading og Leeds-festivalene første gang. Nå gjør vi det, og det er sinnssykt, sier Sigrid i et intervju i kulissene.

Hun røper at alle bandene hun snakket med backstage tenkte på det samme – nemlig hvor lenge siden det har vært siden de fikk opptre på denne måten på grunn av koronapandemien, og hvordan det kom til å bli.

– Men jeg tror alle gledet seg. Du vet, vi er bare glade for å få jobbene våre tilbake, sa Sigrid, som også fortalte at hun har konsentrert seg mest om sin nye musikk samt å promotere singlene «Mirror» og «Burning Bridges». På festivalene spilte hun nok en ny låt, som hun kaller favoritten av alt hun har skrevet, kalt «It Gets Dark» – om ikke å vite hvor hjemme er, når hun splittes mellom hjemme og turnéliv.