MusikkPlot

FESTIVAL?: Blir det noen tilnærmet lik norsk festivalsommer i år?

Ser ikke bra ut for festivalsommeren – kan miste utenlandske headlinere

Publisert Sist oppdatert

Store Europeiske festivaler har allerede avlyst. Norske festivaler venter fortsatt på smittevern-svar fra regjeringen. Svar er ventet å komme i april.

Det frykter grunnlegger av Quartfestivalen, Hovefestivalen, og sist Kadetten Toffen Gunnufsen, er for sent. Det er bekymringsverdig med tanke på booking av artister mener han.

Han tror derfor ikke festivaler på forsommeren kan arrangeres. Han har derimot større tro på festivalene i august, selv om det ikke er enkelt å få i gang maskineriet på noen få måneder.

Rekka av store europeiske festivaler som allerede har avlyst er også en viktig faktor. Hvis en amerikansk artist mister flere store spillejobber i Europa, kan det ende med at hele turneen blir avlyst.

Tidligere redaktør i musikkmagasinet Gaffa, Tord Litleskare har liten tro på en vanlig festivalsommer der internasjonale artister spiller i Norge. Han er nå prosjektleder for Musikkontoret – et nettsted for kompetanseheving som skal lanseres seinere i 2021.

Én ting er om flere av spillejobbene på kontinentet blir avlyste, et annet spørsmål er om det i det hele tatt lar seg gjennomføre dersom de må sitte i ti dagers karantene i hvert land, mener Litleskare.

Powered by Labrador CMS