Dette bildet er fra 2021 – og viser en overlykkelig publikummer som crowdsurfer på Download-festivalens første dag fredag 18. juni.
AP

Se – en musikkfestival der publikum uten munnbind kunne campe, synge med og moshe

Publisert: 21. juni 2021 kl 15.35
Oppdatert: 21. juni 2021 kl 15.35

Den legendariske Download-festivalen gikk av stabelen tre hele dager til ende i Donington Park. Men alt var ikke tilbake til normalen, så langt ifra:

Publikumsantallet på 10.000 er bare en tiendedel av festivalens normale gjestetall, og arrangementet var en del av britenes testprogram for masseeventer – og var døpt til Dowload Pilot.

Festivalgjengerne kunne bivåne over et 40-talls britiskbaserte band som Frank Carter & The Rattlesnakes, Enter Shikari og Bullet for My Valentine, der de hadde forpliktet seg til å bli på festivalområdet hele arrangementet til ende. Alle måtte koronateste seg i forkant. Til gjengjeld slapp de å bruke munnbind og følge avstandsregler – så det ble moshing foran scenen, melder AP.

– Det var en følelse av eufori, lød det fra promotoren Andy Copping.

Dette til tross for piskende regnvær sist helg, etter at britene har kunnet glede seg over varme og solskinn i ukevis.

– Det ville ikke vært Download om det ikke regnet en del, sier Copping, og får medhold fra en av konsertpublikummerne, Alexander Milas.

– På en måte gjør det opplevelsen bedre. Det er utrolig hvordan det bringer folk sammen. Den rene elendigheten og gleden ved å få være sammen med mange likesinnede, virkelig vidunderlige mennesker. Det er perfekt, fordi det er litt som «gi blanke i været, vi skal ha det strålende», sier Milas til AP.

Saken fortsetter under annonsen

Samtidig er billetter til salgs til 2022-utgaven – der norske Bokassa står på artistlisten, et stykke nedenfor headlinere som Kiss, Iron Maiden, Biffy Clyro og Korn.

Ledige stillinger – kulturjobb