Annonse
Darling West, som er Tor Egil Kreken og Mari Sandvær Kreken, skal opptre under Musikkforleggerprisen i juni - der de også er nominert til prisen Årets verk i populærmusikksjangeren. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Satser på livearrangement når Musikkforleggerprisen deles ut – med Ingrid Bjørnov som konferansier

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Arrangørene av Musikkforleggerprisen satser på at regjeringens plan for å gjenåpne landet går på skinner, og planlegger utdeling av syvende runde med priser i et show med publikum i juni.

«Planlegges med optimisme» heter det i pressemeldingen fra Musikkforleggerne, som er foreningen for norske musikkforlag, stiftet i 1936.

Ingrid Bjørnov skal lede showet under Musikkforleggerprisen, som i juni satser på livearrangement med publikum i Oslo. Foto: Nina E. Rangøy

Musikkforleggerprisen deles i 2021 ut for syvende gang for å hylle «de talentfulle låtskriverne og komponistene som finnes i Norge, og forlagene som står bak dem og aktivt jobber for at musikken deres skal bli hørt», som det heter i statuttene. Prisutdelingen har vært utsatt et par ganger, men nå er det duket for opphavergalla:

I Marmorsalen på utestedet Sentralen i Oslo, som har vært mye brukt for strømming av konserter i den nedstengte koronatiden, skal det nå rykke inn både nominerte artister og publikummere 16. juni.

Prisgallaen skal ledes av Ingrid Bjørnov, og på scenen skal også prisnominerte artister stille. Blant dem Sondre Lerche og Darling West, begge nominert i kateorien Årets verk – populærmusikk, og Kamara, nominert som Årets gjennombrudd – populærmusikk.

Fredrick Schjelderup, som er nominert i kategorien Årets gjennombrudd – klassisk/samtidsmusikk, og hans slagverkensemble skal opptre. Det skal også Julie Kleive & Joachim Kwetzinsky gjøre: De skal spille Marcus Paus sin tonesetting av Bjørneboe, som han er nominert til Årets opphaver – klassisk/samtidsmusikk for.

I alt skal ni priser deles ut, og blant øvrige nominerte finner man blant andre også Cezinando, Maja S.K. Ratkje og Synne Vo.

Annonse
Annonse
Annonse