Ruben fikk sterk melding fra en fan: – Du føyer dager til livet mitt

Publisert: 7. juli 2021 kl 10.03
Oppdatert: 2. august 2021 kl 14.08

– Jeg er jo klar over at musikken jeg har gitt ut kan være veldig mørk og depressiv, så jeg håper ikke den har fått folk til å føle seg verre, sier han smått selvironisk. Men legger til det han har lest seg til fra meldingene folk sender ham:

– Mange har hatt det tungt under korona, og musikken min har nesten vært som å ha noen som forstår seg på hva de går igjennom.

– Jeg fikk for eksempel en melding for noen uker siden, hvor noen fortalte at de var kommet til et punkt der de ikke ville leve lengre, men at musikken min hadde hjulpet dem i det øyeblikket. De endte meldingen med «just know, you’re adding days to my life», en utrolig sterk setning som traff meg rett i hjertet. Så jeg håper og tror musikken min har gjort mer enn å bare være lyd fra en høyttaler denne siste tiden, sier Ruben til NTB.

Mer gode følelser

Han slapp låten «Candy» i juni, og opptrådte blant annet med den på Pride-festivalen i Oslo nylig. Den er starten på et nytt kapittel, der han

– Jeg var innom studioet til produsentene av låten og fikk høre en tidlig demo. Jeg elsket hvordan det hørtes ut og derfra jobbet vi låten ut sammen. Etter noen dager med innspilling og jobb med låten var den ferdig og jeg er veldig happy med resultatet, sier Ruben – som tidligere har røpet:

– «Candy» er en sang som handler om å finne noen du ønsker å gå til sengs med. En leken og seksuell låt som er veldig annerledes fra det jeg har gjort tidligere.

Saken fortsetter under annonsen

Til NTB forteller Ruben at han jobber med ny musikk og prøver å finne ut retningen og sounden på mye av det fremdeles.

– Men kjernen av prosjektet er mye mer basert på de gode følelsene i livet, enn det har vært tidligere.

En bonus

Nå håper Ruben at de som har hørt på musikken hans fra før, vil følge med ham videre – for hver gang han lager noe nytt. For han vil gjerne videre. Målet med musikken er for ham ikke å få all oppmerksomhet, eller at «absolutt alle» skal høre på ham.

– Det er mer en bonus. Jeg lager musikken fordi jeg synes det er gøy å drive med prosjekter der jeg kan skape forskjellige følelser, fortelle historier og lage konsepter og visuelle ideer rundt det. Hvert prosjekt er som en liten reise der jeg må finne ut av hva jeg vil lage, hvordan det skal høres ut, hva jeg vil snakke om og hvordan det skal se ut. Det er mye testing og feiling som gjør at når en låt og pakken rundt er ferdig, så føles det utrolig spesielt, sier Ruben:

– Når folk så får høre musikken og kan relatere til den, er det alltids en litt magisk følelse av tilhørighet og et slags samhold, både for meg og dem.

Rubens sommer har vært dels preget av begrensninger på grunn av koronasituasjonen, med en del kanselleringer. Men fortsatt venter noen konsert- og festivalscener, forteller han:

Saken fortsetter under annonsen

– Jeg har spilt på en del allerede, og har virkelig fått kjenne på gleden av det å stå på scenen igjen. Den opplevelsen av å holde en slags fest sammen med publikum og føle at man er litt sosial igjen, er helt fantastisk.

Eksistensielle kriser

Hans musikk har trøstet andre i koronatiden, men hvordan har Ruben selv egentlig hatt det?

– Som for så mange andre har det vært både oppturer og nedturer, men jeg synes også at jeg har vokst en del som person. Jeg har brukt mye tid på å koble av fra jobb, for å kunne fokusere på meg selv og kunne komme tilbake med en bedre forståelse for hva jeg vil med jobben min fremover, sier han:

-Når jeg ser tilbake på det, så tror jeg både høydepunktene og nedturene har gått litt hånd i hånd. Jeg har hatt noen knekker med eksistensielle kriser, men jeg har prøvd å lære av dem – hver eneste gang. Mange brikker har etter hvert falt på plass, og det tror jeg ikke hadde skjedd helt uten de samme nedturene.

Fakta om Ruben

* Ruben Markussen, artist og komponist f. 1995 i Harstad, vokste opp på Bjarkøy i Troms.

Saken fortsetter under annonsen

* Ifølge plateselskapet har han totalt over 320 millioner strømminger.

* Under artistnavnet Ruben slapp han debutsingelen «Walls» i 2017, som har over 80 millioner strømminger og lå over et år på Spotifys Top 200-liste. Den ble også nominert til årets låt i Spellemann, og innbragte ham en nominasjon som årets gjennombrudd.

* Singelen «Lay By Me» kom i 2018 og ble en storhit som toppet radiolisten og fikk sterke topplisteplasseringer i hele Norden. Den innbragte ham nominasjon til P3 Gull og vant ham en Spellemann for årets låt i 2019, samme år som han vant Musikkforleggerprisen for årets populærmusikalske gjennombrudd.

* Har sluppet to EP-er, der «Melancholic» i 2019 innbragte Spellemann-nominasjon i popartistkategorien.

* Har også samarbeidet med navn som blant andre Kygo («Lose Somebody»), Alan Walker («Heading Home»), Arif («Historien om Nassor, del 2») og Emelie Hollow («Break it Right»)

Ledige stillinger – kulturjobb