Annonse
Vågan kirke, også kalt Lofotkatedralen, er ofte rammen for klassiske konserter i nord. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Planlegger kammermusikkfest i Lofoten

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Etter et år preget av usikkerhet og to avlysninger, er arrangørene av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest klare til å ta imot publikum 5–11. juli.

I en pressemelding fremgår det at festivalen dog blir underlagt ulike restriksjoner, noe som blant annet gjør at festivalens internasjonale preg tones noe ned. Dagens situasjon gir heller ikke rom for publikumstall av normal størrelse.

Men de seks dagene med kammermusikk i nord byr på noen av Norges fremste musikere, fremgår det fra arrangørhold.

– Etter to avlysninger i fjor er savnet ekstra stort etter å skape vakker musikk for folk i Lofoten, sier daglig leder Knut Kirkesæther, og legger til:

– I januar besluttet vi å planlegge en ny festival med kun norske artister. Heldigvis kjenner vi miljøet i Norge godt. Det tok ikke mer enn to måneder før nye artister og program var klart til publisering. Takket være festivalens kunstneriske leder – Arvid Engegård – blir den kunstneriske kvaliteten på høyde med det vi er vant til.

Arvid Engegård stiller med sin egen strykekvartett. I år tar han i tillegg med sin nyetablerte trio med Håvard Svendsrud på accordeon og Svein Haugen på kontrabass.

Flere av festivalens venner, derav Nils Anders Mortensen, Joachim Carr, og Christian Ihle Hadland blir også å se og høre. For første gang kommer også kjente navn som Guro Kleven Hagen (fiolin), Ann-Helen Moen (sopran), Eivind Ringstad (bratsj), Louisa Tuck (cello), Elise Båtnes (fiolin) og Björn Nyman (klarinett).

Sommerens festival strekker seg fra Flakstad Kirke i vest til Svolvær Kirke i øst – og over 25 konserter skal spres utover strekningen. I tillegg til Lofoten Kulturhus og Meieriet Kultursenter avholdes de fleste konsertene i kirker.

Annonse
Annonse
Annonse