Susanne Sundfør opptrer på PiPfest konsertserie i Prindsen Hage i Oslo sentrum nå i juni.
Foto
Gitte Johannessen / NTB

Piknik i Parken-konsertserie flyttes fra park til lukket bakgård – fryktet folkeansamling utenfor

Publisert: 7. juni 2021 kl 08.19
Oppdatert: 11. november 2021 kl 11.23

Den avlyste Oslo-festivalen Piknik i Parken melder nå at de flytter sin alternative konsertserie fra en park til en lukket bakgård – for å forhindre at folk samler seg utenfor konsertområdet.

Ifølge Aftenposten vil den tre kvelders konsertserien 17. til 19. juni, der blant andre Susanne Sundfør, Thomas Dybdahl og Todd Terje opptrer, ikke foregå der festivalen vanligvis arrangeres, som er i Sofienbergparken. I stedet arrangeres det på utendørsstedet Prindsen Hage i Oslo.

– Hvis smittevernet hadde vært dårlig rett utenfor, hadde vi kanskje fått skylden for det. I Prindsen Hage er det helt lukket i en bakgård, slik at vi har full kontroll, sier arrangør Peer Osmundsvaag.

Foreløpig er publikumsantallet begrenset til 50 utendørs på faste, tilviste plasser i Oslo, men dette kan endre seg før konsertene skal skje.

– Vi er forberedt på at det blir 200 eller 600 fordelt på tre kohorter, sier Osmundsvaag til avisen.

Selve hovedfestivalen PiP-fest – Piknik i Parken skulle vært avholdt nå i juni, men er flyttet til 2022. Festivalbilletter gjelder ikke til den alternative konsertserien, ifølge arrangørene – som åpner dette billettsalget 11. juni.

Første kveld ut 17. juni er Susanne Sundfør, Thomas Dybdahl og Lars Jakob Rudjord å høre. Dagen etter står Fay Wildhagen, Malin Pettersen og Daniel Kvammen på artistlisten, mens lørdagen byr på Todd Terje, Boy Pablo og Ary.