MusikkPlot

Pat Metheny i aksjon på gitaren for noen år siden.

Pat Metheny til Oslo Jazzfestival i 2022 – der han spiller for første gang

Ikke før er jubileumsutgaven av Oslo Jazzfestival over, med fullsatte hus og sterke konsertopplevelser, før festivalen røper første artist ut til 2022-utgaven.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært syv vidunderlige dager med fantastiske konsertopplevelser, og det er med det en glede å annonsere at Pat Metheny Trio kommer til oss 13. august neste år, sier festivalsjef Øyvind Larsen.

Det er faktisk første gang at den amerikanske gitarlegenden opptrer på Oslo Jazzfestival når han entrer scenen i Oslo Konserthus 13. august neste år. Han vil opptre med sin trio, som består av den polske bassisten Darek Olszkiewicz og den amerikanske trommeslageren Joe Dyson.

Pat Metheny (67) fikk sitt gjennombrudd i 1974 med Gary Burtons kvartett, og har siden fremstått som en innovatør både utstyrsteknisk og som musikalsk brobygger mellom jazz og andre sjangre. Han har mottatt Grammy-priser, skrevet filmmusikk og bøker.

Metheny har samarbeidet med kjente navn som Chick Corea, Michael Brecker, Herbie Hancock, Joni Mitchell og David Bowie – og norske krefter som Jan Garbarek og Silje Nergaard.

Powered by Labrador CMS