Annonse
SKADET FORGNERPARKEN: En konsert med Bruce Springsteen & The E Street Band i Frognerparken i 2016 gjorde ifølge Bymiljøetaten så store skader at de ikke ønsker å arrangere store arrangement i den vernede parken igjen. Foto: Berit Roald / NTB

Oslo kommune sier nei til storkonsert i Frognerparker i september

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

4. september hadde Peer Osmundsvaag og All Things Live et håp om å få arrangere en stor folkefest for Oslos innbyggere i Frognerparken. På scenen skulle et det stå en hemmelig publikumsmagnet og billettprisene skulle være lave.

Nå har derimot Bymiljøetaten avslått søknaden, selv vom politikerne jobber aktivt for å legge til rette for arrangement når samfunnet åpner igjen.

Årsaken skal være Bruce Springsteens konsert i parken i 2016, skriver Aftenposten. Frognerparken har begrensninger som konsertarena fordi parken er fredet og har ikke uttak for strøm og vann. Etter Springsteen-konserten mente nemlig Bymiljøetaten at det var påført store skader på parken og sendte et erstarningskrav til arrangøren Live Nation på nesten 200 000 kroner.

Kravet utløste en krangel som til slutt endte med en løsning og en halvert regning.

Konsekvensene av Springsteen-konserten førte til at Bymiljøetaten så behov for å begrense denne type slitasje på parken, sier Torunn Brekke-Hammersland, seksjonssjef i Bymiljøetaten.

Peer Osmundsvaag i All Things Live mener derimot det ikke er problematisk å arrangere arrangementer uten at parken får varige mén. Han føler det sittende byrådet nå er lite fleksible og snakker med to tunger. På den ene siden vil de at Oslo skal være en kulturby, men på den andre siden vil de ikke prioritere det, sier han.

Det er ikke kulturbyråd i Oslo, Omar Gamal enig i. Han viser til at kommunen har tilrettelagt for at festivalen Tons of Rock får bruke Ekebergparken og har også åpnet for konserter på Voldsløkka, selv om dette er begrenset til én gang i året.

At Oslo mangler store konsertarenaer har derimot vært kjent lenge. Derfor har byrådet satt i gang en kartlegging av potensielle løsninger på kort og lang sikt. Ifølge Gamal er Frognerparken et av stedene som er aktuelle.

Annonse
Annonse
Annonse