Jazzsjefen: Øyvind Skjerven Larsen er festivalsjef for Oslo Jazzfestival, som går av stabelen 16. til 22. august – blant annet på utestedet Sentralen.
Peder Ebbesen / NTB

Oslo Jazzfestival byr på 60 konserter fra mandag

Publisert: 13. august 2021 kl 10.49
Oppdatert: 13. august 2021 kl 10.49

– Det herlige med jazzen er at den egentlig aldri står stille. I over hundre år har denne kunstformen utviklet seg, og nye varianter oppstår med jevne mellomrom, sier festivalsjef Øyvind Larsen og lover en feiring «av det frie rommet hvor innfall og synsvinkler konstant blir introdusert».

Av de 60 konsertene i tiden 16. til 22. august er 18 gratiskonserter.

Tre av årets festivalkonserter er med internasjonale artister – franske Eve Risser og de to Berlin-baserte prosjektene Petter Eldh presents KOMA SAXO og Lucia Cadotsch: Speak Low.

Men åpningskonserten er med Ola Kvernberg og Oslo Jazzensemble og finner sted i Marmorsalen på Sentralen, der nykomponert musikk blir å høre. Der presenteres dessuten finalen i lanseringsprogrammet Jazzintro for unge jazztalenter, der finalistene er Damata, Front! Front, Hein Westgaard Trio og Kongle trio.

Festivalens 35-årsjubileum er ikke det eneste: Underveis skal man også feire 25-årsjubileet til Bugge Wesseltofts plateselskap Jazzland med konserter av Harald Lassen, Juno og Rymden.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb