Annonse
Det stadig rettsforfulgte polske bandet Behemoth, her ved frontmann Adam «Nergal» Darski, stiller med sin advokat i Inferno Music Conference-programmet, som ser spesielt på ytringsfrihet for musikere i år. Foto: AP

Online Inferno-konferanse vies ytringsfrihet for metalmusikere

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Infernofestivalens konferansedel finner i år sted på nett, etter at ekstremmetalfestivalen for andre år på rad ble koronaavlyst. Ytringsfrihet for metallmusikere blir et av temaene.

– Vi følte at vi, som bor i en del av verden der tilgang og forhold for å holde på med metall er mye lettere, kunne sette lys på noen ganske hårreisende historier, sier Kristoffer Neegaard, ansvarlig for Inferno Music Conference, ifølge Ballade.

Programmet tar blant annet for seg flyktningene i de iranske bandene Confess og From the Vastland – samt flere historier om forfølgelse.

Blant annet stiller finske Pasqualina Eckerström, som i sin doktorgradsavhandling tok for seg begrensninger i sterkt religiøse land – og særlig når det ses som blasfemi. Hun fortalte historien til både Confess, som ble idømt fengselsstraff og pisking, og til det saudiarabiske svartmetallbandet Al-Namrood, som skal leve inkognito i frykt for dødsstraff.

I tillegg kommer bandet Behemoths polske advokat, og den iranske musikeren Sina Winter. Behemoth-frontmann Adam «Nergal» Darski dømmes stadig vekk etter Polens strenge blasfemidommer og manet nylig til kamp for ytringsfriheten.

Et av konferanseansvarlig Neegaards mål er å gjøre kjent historiene som finnes der ute, blant sjangerens yngre følgere, skriver Ballade videre.

Infernos konferanse starter torsdag 22. april, og alle som vil følge panelsamtalene og intervjuene – som også handler om andre aktuelle saker innen scenen – må kjøpe digitale pass.

Annonse
Annonse
Annonse