Annonse
AVVISER KRITIKKEN: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen avviste at NRKs musikkprofil mangler bredde og mangfold under sitt innlegg i Kringkastingsrådet i går. Foto: Terje Pedersen / NTB

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen stiller seg uforstående til kritikken mot NRKs musikkprofil

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I går ble klagen på NRKs musikkprofil fra Norsk Komponistforening (NKF) behandlet i Kringkastingsrådet. NKF klagde inn NRK for manglende mangfold og bredd i musikken de presenterer, i tillegg mener de den redaksjonelle musikkdekningen er fraværende.

Det avviste NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen i sitt innlegg under gårsdagens møte:

– Jeg tar gjerne en diskusjon om NRKs musikkprofil. Men at mangfoldet er borte, og at det er blitt for mainstream: Dette er sterke påstander jeg ikke kjenner meg igjen i. De er heller ikke belagt med fakta.

Videre understrekte Eriksen at han har stor respekt for Komponistforeningen og deres fagkompetanse, men at de må anerkjenne at det å lage radio og ellers formidle musikk også er et eget fag, skriver Dagsavisen.

Når det gjelder klagene sier han at han aldri har sett en klager gi seg selv så vide rammer for hva de kan klage på og mene noe om.

– Våre analyser viser at NRK har et svært mangfoldig tilbud, og jeg vil heller si at vi har flere «musikkprofiler», enn bare en profil. Vi klarer uansett ikke imøtekomme hver og ens musikksmak, sa Eriksen.

Også radiosjef Cathinka Rondan holdt innlegg på møte. Hun forsikret om at de mer enn gjerne ville ha dialog med musikkbransjen, og at de kontinuerlig jobber med å bedre både på musikkjournalistikk og formidling. Samtidig var hun klar på at NRK er nødt til å tilpasse seg nye medievaner og trender.

Rådets medlemmer virket splittet i saken, men flere støttet kritikken fra Komponistforeningen på noen punkter.

Annonse
Annonse
Annonse