Annonse
Mats Borch Bugge har jobbet med musikk i store deler av sitt liv, både i og utenfor NRK. Nå blir han musikksjef for hele NRK. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

NRK har ansatt Mats Borch Bugge i den nyopprettede stillingen som musikksjef

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den nyopprettede stillingen som musikksjef ble utlyst i januar, og nå er det klart at Mats Borch Bugge trer inn i rollen. Han vil med det få det strategiske ansvaret for NRKs musikktilbud. Det melder statskanalen i en pressemelding.

– Jeg ønsker å bidra til at folk i hele landet opplever glede og engasjement rundt musikken NRK viser frem. Jeg vil jobbe for en god og åpen dialog med alle som jobber med og i musikkfeltet i Norge. På den måten kan vi hele tiden tenke nytt rundt musikkinnholdet og måten vi formidler musikk på, sier Bugge.

Radiosjef Cathinka Rondan sier at de ser NRK kan gi publikum et bedre tilbud om de jobber mer samlet og helhetlig, og dette er noe musikksjefen vil ha ansvaret for å legge til rette for. Hun beskriver ansettelsesprosessen som omfattende og grundig, og beskriver Bugge som en med bred musikk- og medieforståelse, gode strategiske evner og sterk innovasjonskraft og motivasjon.

Bugge begynner i stillingen som musikksjef i høst.

Annonse
Annonse
Annonse