Oslo Filharmonien har vunnet NPUs "Fornyer"-pris for sin digitale satsning i 2020.
Ørn E. Borgen / NTB

NPUs «Fornyer»-pris gikk til Oslo Filharmonien for den digitale satsningen i 2020

Publisert: 28. juni 2021 kl 10.23
Oppdatert: 9. november 2021 kl 08.29

Da koronapandemien kom og stengte alle konsertsaler hev Oslo Filharmonien (OFO) seg rundt, og gjennom egen YouTube-kanal og sosiale medier har musikerne nådd ut til hele 54 millioner musikkelskere over hele verden.

Derfor har det nå fått Norsk Publikumsutviklings (NPU) «Fornyer»-pris for den digitale satsingen i 2020. Juryen mener OFO har lykkes særdeles godt med å utforske nye muligheter for å nå publikum.

– Det er eventyrlig hvor mange som har fulgt med. Vi har vekket fanskarer til live i hele verden. Vi har hatt jevnlige publiseringer med både sjefdirigent og gjestedirigenter, sier direktør Ingrid Røynesdal til Aftenposten.

Juryen fremhever økning i følgere på sosiale medier, der snittalderen er lavere enn blant de vante konsertgjengerne. Direktør i NPU, Ingrid Handeland, sier de har sans for dem som jobber strategisk med publikum, og mener OFO tok et godt strategisk grep, når de kastet seg rundt og har åpnet en ny kanal.

Røynesdal sier OFO alltid har vært opptatt av publikumsutvikling, men at forskjellen nå er at alt har skjedd digitalt. Hun håper digitale følgere også skal finne veien til den fysiske konsertsalen når alt åpner igjen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb