Annonse
Vidar Busk vender tilbake på Notodden på ny i august, med gamlebandet His True Believers, som spilte med ham under debuten der i 1997, på ny i 2011 (bildet) og som han nå slipper ny plate med under bluesfestivalen. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Notodden Blues Festival slipper nye billetter til årets pandemitilpassede utgave – med sittepublikum

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Endringer på årets pandemiutgave av Notodden Blues Festival medfører at bluesfansen må kjøpe nye billetter – og overføre kjøpte pass og billetter til neste år.

Pass- og billettholdere tilbys også refusjon om de ikke vil overføre til 2022.

– Av smittesporingshensyn innfører vi salkart på årets arrangement. Det vil si at alle vil være nødt til å kjøpe nye billetter til 2021. Dette er pålagt oss av myndighetene og for vårt publikums sikkerhet, meldes det fra bluesfestivalen på Notodden.

Etter å ha «tegnet, skrittet opp og tenkt mye» de siste månedene, har festivalarrangørene nå funnet frem til et arrangement som ivaretar sikkerheten både for publikum, frivillige og artistene:

Man flytter mye av festivalen til Brygga i Hydroparken, der bluesfansen skal ta plass på nummererte seter, i tydelig atskilte soner med egne innganger, barer og toaletter. Men det blir også smitteverntilpassede konserter på scener som Bellman, i amfiet og livescenen på Bok og Blueshuset, i Myrens Dam, Notodden Teater og Blues Cruise.

– Vi ønsker å gjennomføre en festival som skal være et attraktivt, men trygt, kulturtilbud i en tid hvor vi endelig kan møtes og oppleve live musikk på en scene igjen, lyder det i pressemeldingen.

Festivalsjef Jostein Forsberg sier til NTB at det viktigste er at det blir levende musikk.

– Vi er ikke avhengig av at det står 15.000–20.000 tett i tett foran scenen. Vi kan lage konserter med sittende publikum om vi må. Musikkopplevelsen er viktigst. Et sittende publikum satt stille og koste seg med musikken under vår bluesweekend i fjor. Det ble mere fokus på det som skjedde på scenen enn vanlig – og ikke på pratingen og festen. Både publikum og musikerne satte pris på det.

I koronafjoråret gikk det en blueshelg av stabelen med 16 små konserter og 1.500 solgte billetter, som ifølge Forsberg ble svært godt mottatt av publikum, lokalsamfunn og artister. Det ga inspirasjon til å arrangere 2021-utgaven den 5. til 8. august.

– Vi vil være den beste utgaven av oss selv for publikum under de forutsetningene som finnes på det tidspunktet vi skal arrangere. Vi skal tilbake til normalen, og i sommer håper vi at vi skal være med på å gi håp og være en del av de små og viktige skrittene som skal til for at vi skal komme dit, sier festivalsjefen for Notodden Blues Festival, som lover dette om programmet:

– Det blir «the best of people and blues», med de beste norske bluesartistene sammen med det beste fra et bredt spekter av norsk pop og rock for et flott publikum.

Annonse
Annonse
Annonse