Annonse
Foto: 7nS6OMA7kaU

Nasjonalballetten danser ved Jostedalsbreen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Programmet er satt sammen for anledningen og består av både klassisk og moderne ballett, med utdrag fra balletter som «La Sylphide», «Svanesjøen» og «En midtsommernattsdrøm», fremgår det av pressemeldingen. Blant danserne finner vi solistene Maiko Nishino, Melissa Hough, Yoël Carreño, Silas Henriksen og Gakuro Matsui.

Nasjonalballettens utendørsturné har favnet bredt. I tillegg til å gjenåpne Operahuset med forestillinger på taket, har danserne også gjort en serie opptredener for skoleelever på Østlandet, og gjennomført tre forestillinger for lokalbefolkningen i skredrammede Gjerdrum. Nå avsluttes turneen i fjellandskapet på Tungestølen.

– Under hele pandemien har det vært viktig for Nasjonalballetten å nå ut på nye måter, å tenke nytt rundt møter med mennesker og med natur. Det ligger et alvor i å kunne bringe kunsten ut nå, etter over et år med koronarestriksjoner og nedstengt kulturliv. Årets turné skjer med håp og tro for framtida, og ønske om å kunne gi noe til unge mennesker, både her og nå, og i et lengre perspektiv, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

På grunn av smittevern blir onsdagens danseforestilling begrenset til et publikum som teller 200 mennesker. Den Norske Turistforenings lokale turlag har ordnet det slik at det primært er lokalbefolkningen i Luster som får oppleve forestillingen. Den blir også filmet for senere visning, heter det fra arrangørhold.

Forestillingen er et trepartssamarbeid mellom Nasjonalballetten, Den Norske Turistforening og Norsk Tipping.

Annonse
Annonse
Annonse