Annonse
Vinter og ski? Iallfall jazz fra Hedvig Mollestad Trio, som er klare for livestrømmet konsert fra Nasjonal Jazzscene - Victoria neste fredag. Foto: Julia Marie Naglestad / handout NTB kultur

Nasjonal Jazzscene åpner året med livestrøm – og tror det vil være begrensninger frem til sommeren

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Nasjonal Jazzscene åpner 2021 med å strømme de to første konsertene og har en god grunn.

– Vi har planlagt åpning av sesongen vår 22. januar, dagen etter hva-kommer-nå dagen til Oslo kommune. Det er litt for spennende rett og slett, heter det fra den nasjonale jazzscenen i Oslo.

Det siktes til at nedstengningen i Oslo varer og til og med 21. januar, og at det da vil komme beskjed om videre tiltak. Derfor blir det livestrømming to kvelder på rad neste uke.

22. januar er det duket for konsert med Hedvig Mollestad Trio. Mollestad slapp albumet «Ekhidna» i fjor til sterke anmeldelser, og har ny plate med trioen på gang i mars. Det loves både nye låter og gullkorn fra den etter hvert omfattende katalogen denne fredagen.

Dagen etter er det duket for saksofonisten og sangeren Håkon Kornstad i soloformat. Han slapp platen «Out Of The Loop» rett før jul, med en tittel hentet fra følelsen som nedstengningen ga ham, og 23. januar gir han sangene derfra til beste.

Nasjonal jazzscene planlegger flere strømminger utover våren da jazzklubben forventer publikumsbegrensninger minst frem til sommeren, ifølge pressemeldingen:

– Vi ønsker oss selvfølgelig mest av alt et publikum som får oppleve levende musikk på klubben vår Victoria på Karl Johan, sier daglig leder Jan Ole Otnæs. Samtidig mener han at Hedvig og Håkon var «for gode artister å holde på vent for eventuelle lettelser i tiltakene».

Derfor bestilte han livestrømming da nedstengingen av hovedstaden ble forlenget sist uke.

– Nå kan vi i tillegg være en jazzklubb for hele Europa, ja – for verden for den saks skyld, og vi gleder oss veldig til å sende lyd og bilder direkte hjem til folk, avslutter Otnæs.

Annonse
Annonse
Annonse