MusikkPlot

Nå setter The Monkees sluttstrek – men først blir det avskjedsturné til høsten

Publisert Sist oppdatert

Sekstitallsheltene i The Monkees – der to originalmedlemmer fremdeles er med – bebuder nå at de legger inn årene.

Det skjer med en avskjedsturné i USA som starter i september og runder av i november, ifølge Consequence of Sound.

Egentlig skulle Micky Dolenz og Michael Nesmith, som er de to gjenlevende Monkees-medlemmene, turnert med showet «An Evening with the Monkees» tidlig i 2020. Det ble koronautsatt, og denne uken kom beskjeden om at veteranbandet nå oppløses etter en 20 konserter lang «The Monkees Farewell Tour».

The Monkees ble dannet i 1966 for å lage en fjernsynsserie med samme navn, som også ble vist her hjemme på NRK – inspirert av The Beatles. I samme slengen bød de på låter som «Daydream Believer», «Last Train to Clarksville» og ikke minst «I'm A Believer», skrevet av Neil Diamond.

Mange regner The Monkees for verdens første bransjeskapte boyband, og det ble offisielt oppløst i 1971. Men gjenforeningene har vært tallrike, til tross for at originalmedlemmene Davy Jones og Peter Tork døde i henholdsvis 2012 og 2019.

– Boyband blir møtt med at de «bare» synger. Vel, jeg har hørt usedvanlig mye bra vokal fra den kanten. Hvorfor får disse kidsa så mye pepper fordi de synger og danser? sa Micky Dolenz til NTB for fem år siden, da de feiret bandets 50-årsjubileum med utgivelsen «Good Times!". Han røpet også at John Lennon var blant de få som virkelig forstod bandet:

– Han sammenlignet oss med Marx-brødrene, med minimusikalene der de sang, danset og herjet rundt med en viss handling. Jepp, akkurat sånn var vi. Lennon skjønte oss.

Powered by Labrador CMS