Annonse
Guro Kleveland og Arvid Skancke-Knutsen står bak musikkvideospalten i Ballade, som antagelig er landets største samling av norske, samtidige musikkvideoer. Foto: Lars Opstad / Rannveig Tarberg
Pandemien skapte gullalder

– Musikkvideoen er viktigere enn noen gang

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Da musikknettstedet Ballade startet en ukentlig spalte viet musikkvideoer fra norske artister for drøye to år siden, var man usikre på om det ble laget nok kvalitetsvideoer til å fylle den.

– Vi var litt usikre på hvor lenge musikkvideospalten ville vare, sier Ballade-redaktør Guro Kleveland, som dro satsingen i gang sammen med musikkskribent Arvid Skancke-Knutsen. Hun minnes det de funderte på ved oppstart:

– Ble det lagd nok norske kvalitetsvideoer til å fylle siden hver eneste uke? Ville vi nå ut til nye lesere med prosjektet? Nå, over to år og 100 utgaver senere, er svaret et klart ja på begge spørsmålene, konstaterer Kleveland.

Fredag 11. juni kunne musikkmagasinet legge ut utgave nummer 100 av den faste spalten, som teller en samling på nær 700 musikkvideoer. Omtalt er artister fra Kristiansand til Kirkenes, innen pop, rock, metal, folkemusikk, hip hop, viser, country, avantgarde og jazz. Flere spesialutgaver med musikkdokumentarer og andre dypdykk i artistliv eller særskilte tema finnes også i samlingen.

Ballade-redaktøren tror det er landets største samling av samtidige, norske musikkvideoer, og mener «musikkvideoen er viktigere enn noen gang».

– I dag presenterer Ballade mellom syv og ti nye videoer hver eneste uke – og kunne godt ha doblet det antallet. Vi er rett og slett inne i gullalder, lyder Arvid Skancke-Knutsens kommentar til 100-utgaversjubileet.

Musikkvideoene opplevde et ekstra oppsving i pandemitiden, da konsert- og turnévirksomhet ikke var en mulighet.

– Da pandemien kom i mars 2020, ble musikkvideoene raskt en gyllen mulighet for å kommunisere med publikum. Selv om det var begrensninger for hva som kunne gjøres, utløste det et skred av interessante og innovative videoer, sier Skancke-Knutsen.

Annonse
Annonse
Annonse