Annonse
Popstjernen Astrid Smeplass mottok flere millioner i offentlig støtte i fjor til tross for at hun måtte avlyse verdensturneen og ikke spilte noen konserter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Astrid S

Mottok over tre millioner kroner til tross for null spilte konserter

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Til tross for utsatt verdensturné og ingen konserter, fikk Astrid Smeplass et kraftig regnskapsmessig løft i fjor. Selskapet mottok over tre millioner kroner i offentlig tilskudd. Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

24-åringen fikk en markant omsetningsøkning for sitt heleide Turn Up as i fjor. Det til tross for at koronapandemien satte en stopper for artistens verdensturné, som nå er planlagt å skje neste år.

Selskapets ferske årsrapport for 2020 viser at inntektene økte ifølge DN fra 6,8 millioner kroner i 2019, til 9,9 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt endte på 5,2 millioner kroner, opp fra et underskudd før skatt på en drøy halv million i 2019. 

Avisen skriver videre at popstjernens selskap tok i fjor ut et samlet utbytte på rett over én million kroner, omtrent det samme som året før. I notene til regnskapet fremgår det at selskapet har mottatt til sammen 3,3 millioner kroner i offentlig tilskudd i løpet av fjoråret. 

I en e-post til DN skriver Astrid S sin pressekontakt, Johanna Alem i Universal Music, følgende:

– Det var planlagt at 2020 skulle være et bedre økonomisk år enn 2019 for Astrid S. Blant annet hadde hun en verdensturné og en større festivalrunde som lå i planene, noe som naturligvis ble kansellert grunnet pandemien. Takket være kompensasjonsordningen og øvrige inntekter via hennes artistkarriere har Astrid likevel klart å lande et godt resultat for dette året.

Annonse
Annonse
Annonse