Annonse
Mikkel Gaup – her på filminnspilling i 2006 – prøver seg i partypopuniverset i selskap med Jacuzzibrothers og låten "(Vi vil ha) Sommer hele året». Foto: Sara Johannessen Meek / NTB

Mikkel Gaup tror han er første same om bord på en partypop-låt

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Hensikten er ikke å oppnå noe annet enn å spre god stemning og sommerfølelse, sier Mikkel Gaup, som nå trår til med joik på Jacuzzibrothers' nye partylåt «Sommer hele året».

Jacuzzibrothers slik de ser ut på profilbildet sitt på Facebook. Skjermdump

– Jeg digger Jacuzzibrothers- konseptet, og syns det er stas å få være med å bidra med en samisk touch. Så vidt jeg vet har ingen samer vært med på den type partypop-låt før, så det er jo litt gøy å være den første, sier Mikkel Gaup.

Jacuzzibrothers, som utgjøres av de to trønderne Espen Domaas og Jan Erik Domaas, tror Gaups joik på «Sommer hele året» kan bidra til stor allsangfaktor på kryss av kulturene.

– Vi har mye familie på Røros, og har gjennom årene blitt godt kjent med den samiske kulturen i området. Derfor var det en sann glede for oss da selveste «Veiviseren» ville være med på prosjektet. Det er jo først og fremst en go-låt med hensikt å treffe sol, sommer og festglade folk fra hele landet, sier Espen Domaas.

Jacuzzibrothers sier at ideen til låten er noen år gammel, men at de ventet på rett artist.

– Og når man får med selveste Gaup, krysser vi fingrene for at han viser oss veien mot de norske hitlistene, sier Jan Erik Domaas.

Mikkel Gaup var ifølge presseuttalelsen aldri i tvil om at han ble med.

– Jeg har lenge hatt lyst til å være med på en sommerlåt, så da muligheten kom, var det bare å kjøre på. Det er en ære å få være med, sier skuespilleren som albumdebuterte som 50-åring med platen «Run Wolf», der han kombinerte elektronika, dub og joik.

Gaup stilte også i årets Melodi Grand Prix-konkurranse i selskap med Marianne Pentha.

Annonse
Annonse
Annonse