Annonse
Marianne Sveen drysser ut fine singler i påvente av solodebuten, som kommer til høsten. Foto: Paal Audestad

Marianne Sveen reflekterer musikalsk over dem som er sviktet av sine «nærmeste pårørende»

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Da Marianne Sveen hadde forlatt suksessbandet Katzenjammer og tok vakter som sykepleier på en døgnpost innen psykisk helse, begynte hun å reflektere over definisjonen av «nærmeste pårørende».

Faktisk får det kommende soloalbumet hennes, som slippes til høsten, tittel etter tankene som meldte seg i møtet med pasienter og deres sterke historier. «Next of Kin» skal det hete.

I teksten til en ny singel, «Elephant», som slippes neste uke tar hun fatt i en slik historie. Det er den tredje singel ut fra langspilleren som er i vente.

– En av de opplevelsene som fikk meg til å reflektere over betegnelsen «nærmeste pårørende» var møtet med dem som har blitt sviktet som barn av sine aller nærmeste. De som skulle være det tryggeste stedet i verden. Der jeg selv alltid har assosiert mine nærmeste pårørende med trygghet, forutsigbarhet og omsorg, er det mange som lever i det motsatte. Dine nærmeste er de farligste. Og hvor gjemmer man seg da? Hvordan flykter man? Én drømte om en elefant, forteller Marianne Sveen.

Hun er vokalist, låtskriver og multiinstrumentalist, som først ble kjent gjennom Katzenjammer. Fem år etter at hun forlot bandet, nærmer det seg nå slippet av solodebuten.

På «Elephant» har hun med seg musikere som blant andre Thomas Gallatin, Tor Egil Kreken, Even Helte Hermansen og Daniel Herskedal.

Annonse
Annonse
Annonse