MusikkPlot

Madrugada: Gamle mørkehelter jobber med ny musikk og ny Europa-turné

– Vi ønsket bare at turneen skulle fortsette, konstaterte Madrugada etter gjenforeningsrunden for to år siden. Nå har de tatt seg selv på ordet.

Publisert Sist oppdatert

Madrugada melder at en ny Europa-turné er på trappene i 2022, og de starter med to konserter i Norge. De foregår 4. og 5. februar i Oslo Spektrum – før 17 konserter på kontinentet venter utover i mars og april.

Bandet opplevde på sin forrige Europa-turné i 2019, som ble kalt en gjenforeningsturné, at fanskaren hadde vokst betydelig i årenes løp. Flere steder ble konsertene utsolgt så raskt at man booket større arenaer, heter det i pressemeldingen:

«Madrugada hadde vært både elsket og savnet, og det var et lidenskapelig og til dels ungt publikum som møtte bandet på veien».

Nå loves publikum også noen «rykende ferske låter», siden bandet for tiden jobber med mer ny musikk.

Madrugada rakk fem studioalbum, en liveskive, fem Spellemannpriser, to Alarmpriser og en rekke gull- og platinaselgende singler og EP-er før det ble oppløst i 2008, året etter at gitarist Robert Burås døde. Da bandet gjorde den siste konserten på avskjedsturneen i 2008, sa Sivert Høyem fra scenen på Oslo Spektrum:

– Vi er Madrugada, forever!

I pressemeldingen heter det videre at tiden er kommet til «et nytt kapittel i historien om Madrugada».

Powered by Labrador CMS