Annonse
NY KRISEPAKKE: Det frivillige musikklivet ønsker seg ny krisepakke av kulturminister Abid Q. Raja. Her fra da han presenterte fjorårets krisepakke. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Landets frivillige musikkliv krever ny krisepakke fra kulturministeren

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I et brev sendt til Kulturdepartementet og kulturminister Abid Q. Raja 24. mars ber representanter for Korpsnett, Norges Musikkorps Forbund og Norsk musikkråd om et snarlig møte med ministeren fordi de mener det frivillige arbeidet i organisasjonene innenfor Norsk musikkråd er i ferd med å kollapse.

I fjor fikk de en krisepakke de var godt fornøyde med, i år krever de en ny.

– Jeg er glad for å kunne si at vi nå har fått bekreftet at det blir et møte med kulturministeren om kort tid. Vi har store forventninger til det møtet, for situasjonen er alvorlig, sier Bjørgulv Borgundvaag, som er styreleder i Norsk musikkråd til Dagsavisen.

På grunn av restriksjoner og situasjonen sånn som den er nå treffes ikke kor- og korps bevegelsen av stimuleringsordningen til Raja siden man ikke kan samle folk, øve eller arrangere noe. I tillegg får frivillige musikkorganisasjoner ofte mye av inntektene sine fra loppemarkeder, basarer og bingo som også må avlyses slik situasjonen er nå.

I tillegg er Borgundvaag i Norsk musikkråd redd koronakrisen kan ha ødelagt for rekrutteringen i årene som kommer. Han understreker at de støtter smitteverntiltakene fullt ut, men mener at de trenger hjelp nå hvis de skal kunne beholde de profesjonelle kreftene fremover.

Møtet mellom kulturministeren og det frivillige musikklivet har fortsatt ikke fått en dato, men Dagsavisen opplyser om at det vil skje om kort tid.

 

Annonse
Annonse
Annonse