Annonse
TIL KINA: Avslutningskonserten med Leif Ove Andsnes & Oslo-Filharmonien er en av fem konserter som skal vises i Kina denne våren. Foto: Bård Gundersen / Festspillene i Bergen

Konserter filmet under Festspillene i Bergen 2020 skal vises i Kina

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Fem av konsertene som ble vist under de digitale Festspillene i Bergen i fjor, skal vises av det kinesiske medieselskapet Tencent i vår, skriver Festspillene i en pressemelding.

Den første konserten legges på Tencents portal fredag 5. mars, og deretter slippes én konsert i uken frem til 27. mars. Konsertene vil være tilgjengelige digitalt i Kina i opptil 60 dager.

– I 2020 snudde vi oss rundt og laget et nytt, digitalt festspillprogram etter at alle fysiske kulturarrangement ble avlyst. Et gledelig resultat var at vi nådde bredt ut internasjonalt, og verdien av det kan være stor for norske artister på sikt. Men vi ser at vi ikke har nådd et av verdens største markeder, nemlig Kina, og derfor ønsket vi å gjøre et pilotprosjekt, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Konsertene som skal vises i Kina er åpningskonserten, Marja Mortensson & Daniel Herskedal, Henning Kraggerud & Christian Ihle Hadland, Einar Selvik og avslutningskonserten m/Leif Ove Andsnes & Oslo-Filharmonien.

I tillegg til Tencent Music Entertainment Group, har Festspillene samarbeidet med det kinesiske markedsføringsbyrået Hermark Culture. Piloten støttes også av Utenriksdepartementet, Music Norway og Den norske ambassaden i Beijing.

 

Annonse
Annonse
Annonse