Annonse
Konsertarrangøren All Things Live har fått 36,4 millioner kroner i koronakompensasjon. To konserter med det tyske bandet Rammstein var planlagt. Foto: Lise Åserud / NTB

Konsertarrangør fikk rekordstor koronakompensasjon

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

En av landets største konsertarrangører, All Things Live, har fått 36,4 millioner kroner i koronakompensasjon for en festivalsommer som det ikke ble noe av.

Selskapet skulle blant annet fått inntekter fra festivalen Oslo Sommertid og to Rammstein-konserter i Trondheim, men det satte koronaviruset en stopper for.

Nå har Norsk kulturråd, som forvalter Kulturdepartementets kompensasjonsordning, tilgodesett konsertarrangøren med 36,4 millioner kroner, skriver VG.

Det er ifølge rådet den så langt største enkeltsummen som er utbetalt under koronapandemien.

Ifølge søknaden om kompensasjon var det budsjettert med et resultat på 32,4 millioner for 2020, mens det var solgt billetter for 2 millioner kroner samme år.

Flere musikkfestivaler har søkt om beløp på størrelse med det All Things Live nå har fått, men de venter fortsatt på å få sine søknader ferdig behandlet. De som ber om mest, er Stavernfestivalen (38,5 millioner), Tons of Rock (36,1 millioner) og Palmesus (35,1 millioner), skriver avisen.

Annonse
Annonse
Annonse